Tips!

3 tips voor als je optimaal wilt genieten van je tuin

Ben je echt een buitenmens en wil je zo lang mogelijk gebruik maken van je tuin? Lees snel alle tips over optimaal genieten in je tuin…


Wanneer kies je voor een zwemvijver?

Als je denkt aan een eigen zwemgelegenheid in je tuin, hoeft dit net altijd een zwembad te zijn. Het is ook mogelijk om een zwemvijver in de tuin te laten aanleggen. Lees de blog over een zwemvijver met vele tips…


De voordelen van een sauna in de tuin

Als je houdt van de sauna, dan vind je het vast heerlijk om naar een wellnessresort te gaan. Nog fijner is het dan om je eigen sauna te hebben. Lees alle voordelen snel verder…


Een zeeaquarium: een prachtige toevoeging aan je interieur

Ben je nog op zoek naar een echte eyecatcher voor in je woning? Natuurlijk kun je een mooi schilderij aan de muur hangen, maar dat is vaak erg gewoontjes. Denk eens over een zeeaquarium. Maar waar let je op tijdens de aankoop? Lees de tips  voor de aanschaf van een zeeaquarium.


De voordelen van het hebben van een zwembad

Het is heerlijk om een eigen zwembad te hebben, of dit nou binnen of buiten is. Koel in de zomer lekker af in je eigen zwembad buiten of warm in de winter op in het verwarmde water van je binnenzwembad. Maar wat zijn de verdere voordelen van het hebben van een zwembad? Lees snel verder


De belangrijkste basismeubelen

Als je gaat verhuizen, heb je ontzettend veel spullen nodig. Daarom is het fijn als je op veel meubelen kunt besparen. Doe dit ook zeker, maar er zijn een paar basis meubelen die kwalitatief gewoon goed moeten zijn. Lees de tips over de aanschaf van goede basismeubelen.


Een kleine tuin inrichten

Veel mensen hebben een kleine tuin. Denk aan een balkon, een klein dakterras of een klein tuintje. Een kleine tuin kan enorm gezellig zijn als je hem goed inricht. We geven je tips om een kleine tuin in te richten. Lees snel de tips voor het inrichten van een kleine tuin.


Leuke kinder tuinspelletjes

Het voorjaar en het lekkere weer komt er weer aan. Dit betekend dat de kinderen weer lekker kunnen buitenspelen. Daarom hebben we voor jou de acht leukste tuinspelletjes voor je kinderen.  De meeste toffe spelletjes doe je namelijk gewoon in je eigen tuin.


Tuintips december 2016

December is een aardig rustige maand om dingen te ondernemen in de tuin. Het zijn meer de onderhoudsklusjes die moeten gebeuren. Vaak zijn de klusjes ook afhankelijk van het weer, want: het kan vriezen, het kan dooien! Lees nu alles over Tuintips december 2016 bij Interieurentuin.nl!


Tuintips november 2016

November is de maand waarin de temperaturen zullen gaan dalen. Wellicht zal er vorst zijn deze maand, houdt hier zeker rekening mee met uw tuinonderhoud. De bomen verliezen hun blad, zomerbloeiers zijn uitgebloeid en dieren zoeken beschutting in de tuin. Lees hier een paar tuintips die u kunnen helpen in de maand november.


 Tuintips oktober 2016

De maand oktober is een maand vol mogelijkheden voor de tuin. Het gazon kan nog steeds gemaaid worden.
Dit is ter voorkoming van mos in je gazon. Echter is het wel belangrijk dat je de stand van de maaier wel hoger dan 4 cm instelt. Dit is beter voor het gras als het vriest. Wanneer je gras lang laat doorgroeien zal er mos in je gazon komen. Een mosachtig gazon is wel een ideale bron voor paddenstoelen. Bloemen in je gazon zorgen voor meer insecten en paddenstoelen tussen jouw gras. Wil je dus een waardevoller gazon, maai dan zo’n paar keer per jaar. Lees hier meer tuintips voor oktober.


Tuintips juni 2016

Het heerlijke weer begint steeds meer aan te houden, de lucht is stralend blauw en de zon schijnt volop. De maand juni is weer begonnen en dat betekent weer optimaal genieten van de tuin. De vogels en insecten zijn overal te horen en de geur van allerlei soorten planten valt weer te ruiken. Er gaat niets boven een lekker hapje en drankje op een mooie avond in juni in de buitenlucht. Lees hier alle tuintips voor juni!


Interieurtrend: hippe cactus

Terug van weggeweest: de cactus! Nu hoor ik u denken; de cactus? Jawel, tegenwoordig een ware musthave voor uw interieur. Deze kamerplant werd vroeger nog wel is weggeschreven als oubollig, maar tegenwoordig is deze stekelige schoonheid weer helemaal hip. De cactus, afkomstig uit Afrika en midden-en zuid Amerika, is dan ook werkelijk voor ieder interieur geschikt. Ze zijn verkrijgbaar in alle maten, vormen en zélfs kleuren. Heeft u de cactus al toegevoegd aan uw interieur? Lees hier meer over deze hippe cactus.


Tips om een klein balkon in te richten

Een groot deel van de bevolking woont in de stad. Een struikelblok is dan vaak de inrichting van een klein balkon. En dat terwijl een beetje aankleding er zo gezellig uit ziet en helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Ook wanneer u een klein balkon hebt, wilt u natuurlijk lekker buiten kunnen zitten. Wat is nou handig om te doen, en wat juist niet? Doe uw inspiratie op! Lees hier tips om een klein balkon in te richten.


Fantastisch fotobehang

Bent u al een poosje op zoek naar een nieuwe sfeer in huis, maar komt u er niet uit? Misschien heeft u dit nog niet gezien: fotobehang. Fotobehang is de ideale manier om uw interieur een originele, eigen twist te geven. Het behang is verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten prints. Denk aan natuur –en stedenfoto’s, foto’s van voorwerpen en foto’s van mensen. Ook is het mogelijk om uw muren te behangen met een eigen foto. Lees hier meer over fotobehang.


Tuintips voor Maart 2016

Na de donkere winter, begint in de tuin alles langzaam maar zeker weer te leven. Wat is er in maart in de tuin te doen? Genoeg! Maart is veelal een drukke tuinmaand. De zon laat zich weer vaker zien en bloemen staan in bloei; deze maand start de lente. Op mooie dagen is de verleiding groot om buiten lekker aan de slag te gaan. Nu het nieuwe seizoen voor de deur staat wordt het dan ook tijd om de tuin weer helemaal klaar te maken voor nog meer nieuwe bloei. Let wel op: het kan nog steeds vriezen. Wat te doen met uw tuin in de maand maart, en wat juist niet? Een aantal handige tuintips voor Maart.


Tuintips voor februari 2016

Wat is er in februari in de tuin te doen? Ook deze maand weer een aantal tips voor in de tuin. In tegenstelling tot de maand januari, zou u eind februari de eerste bloembollen al kunnen zien bloeien. En alhoewel de temperatuur misschien nog steeds niet altijd uitnodigt  om buiten aan de slag te gaan, zijn er toch een aantal klusjes in de tuin die niet heel veel langer meer uitgesteld kunnen worden. Wat te doen deze maand en wat juist niet? Weer een aantal handige tuintips voor februari.


Tuintips voor januari 2016

Wat is er in januari in de tuin te doen? Een vraag die bij veel mensen speelt. Januari is gemiddeld genomen een rustige tuinmaand; er groeien vaak nog maar weinig planten in deze maand en de dagen zijn kort en koud. Toch valt er ook in deze maand zeker van een tuin te genieten. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van uw schutting of nieuwe inspiratie opdoen voor de komende maanden. Daarbij kunnen onderstaande tuintips je wellicht helpen om in de maand januari uw tuin toch netjes te onderhouden. Wat moet u wel, maar vooral ook niet doen met uw tuin in januari?


Beveilig je huis goed

Jaarlijks vinden er in Nederland enkele honderden woninginbraken plaats, waarbij tal van dierbare en waardevolle spullen worden onteigend. U moet er toch niet aan denken, dat er een deel van uw interieur verloren gaat? Denk aan de fraaie televisie, een mooie oude klok van vroeger of een ander erfstuk uit uw kasten! Met de juiste sloten kunt u uzelf en uw interieur zo goed mogelijk beschermen tegen inbrekers in huis. Lees meer over het beveiligen van je huis.


De beste tips voor een kindveilige tuin

Eindelijk is het zover, je verwacht een kindje. Je wilt je kindje laten opgroeien in een goede en beschermde omgeving. Je zorg voor veilige stopcontacten, je laat geen kleine spulletjes slingeren, kabels worden weggewerkt, etc. In huis heb je alles ‘kinder proof ‘ gemaakt, maar heb je al gedacht aan buiten? Je wilt natuurlijk in de zomer ook lekker buiten kunnen genieten van de kleine jongen of meid. Lees meer over een kindveilige tuin.


Groene aanslag op je terras verwijderen

Iedereen heeft er last van ‘groene aanslag op je terras tegels’, maar zijn er ook tips om er vanaf te komen en wellicht vanaf te blijven. Er zijn verschillende manieren en middelen om groene aanslag van je terras te verwijderen. We geven je een overzicht van de milieu vriendelijke opties. Lees meer over groene aanslag op je terras verwijderen.


Tuintips voor december 2015

In december denk je nou niet bepaald aan ‘de tuin’, maar ook in december is het verstandig om dit tussen alle feestdagen door toch even te doen.  Lees de belangrijkste tuintips voor de maand december. Lees meer over de tuintips voor december 2015.


Tuintips voor november 2015

Snoeien is belangrijk om het groeien en bloeien van bloemen en planten te stimuleren. Uiteraard kunnen niet zomaar alle planten en bloemen gesnoeid worden in november.  Kijk voordat je gaat snoeien of de boom of plant inderdaad gesnoeid mag worden. Houd in ieder geval rekening met de regel, snoeien na 1 maart is niet verstandig, want de boom of plant zal dan nauwelijks gaan bloeien. Lees meer over de tuintips voor november.


Tuintips voor oktober 2015

Vanaf oktober kan er gesnoeid worden. Snoeien is belangrijk om het groeien en bloeien van bloemen en planten te stimuleren. Uiteraard kunnen niet zomaar alle planten en bloemen gesnoeid worden in oktober.  Bekijk goed welke planten en bomen er in de maand oktober gesnoeid kunnen worden. Snoei in ieder geval voor 1 maart, want doe je dit later, dan zal de bloei niet goed op gang komen. Lees meer over de tuintips voor oktober.


Leidingen in en rondom uw woning aanleggen

Bent u momenteel bezig met de bouw of verbouw van uw woning, dan kunt u bijna niet ontkomen aan het leggen of verleggen van leidingen. Denk bijvoorbeeld aan leidingen voor de centrale verwarming in uw woning, voor de watervoorziening in de keuken en badkamers, enzovoorts. Waar in huis heeft u nieuwe leidingen nodig? Lees meer over leidingen aanleggen.