Groene aanslag op je terras verwijderen

Iedereen heeft er last van ‘groene aanslag op je terras tegels’, maar zijn er ook tips om er vanaf te komen en wellicht vanaf te blijven. Er zijn verschillende manieren en middelen om groene aanslag van je terras te verwijderen. Hieronder geven we je een overzicht van de milieu vriendelijke opties:

Groene zeep en soda

Allereerst is het belangrijk dat je de tegels goed nat maakt. Vervolgens maak je een sopje: 10 liter water en 6 eetlepels soda en 6 eetlepels groene zeep. Je verspreid het sopje over de tegels en laat het vervolgens een half uur intrekken. Vervolgens schrob je de tegels zo schoon. Deze klus kun je het beste uitvoeren als het droog weer is en het liefst bewolkt, anders droogt het te snel op.

Soda

Neem 10 liter water en los hier 2 kilo soda in op. Giet vervolgens het mengsel over de tegels en laat het twee dagen intrekken. Na twee dagen zul je witte aanslag op de tegels zien, maar dit betekent dat het goed zijn werk heeft gedaan en spoel je dit gemakkelijk af met een tuinslang.

Schoonmaakazijn

Verdun schoonmaakazijn 1 op 1 met water. Als je echt heel veel aanslag hebt op je tegels dan kun je ook direct de schoonmaakazijn op de tegels gieten. Laat vervolgens intrekken, afspoelen is helemaal niet nodig. Schoonmaakazijn kun je het beste toepassen op een zonnige dag, dit geeft het beste resultaat.

Hogedrukspuit

Een hoge drukspuit is een snelle en effectieve manier en bovendien heb je geen schoonmaakmiddelen nodig. Een nadeel is wel dat je natuurlijk het brekerzand tussen de voegen ook weg spuit. Daarnaast worden de tegels na het gebruik van de hoge druk spuit ruwer aan de oppervlakte, waardoor het aanhechten van nieuwe algen en mos makkelijker wordt.

Gebruik één van de bovenstaande opties en je terras is weer helemaal schoon.

Groene aanslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.