Leuke kinder tuinspelletjes

Het voorjaar en het lekkere weer komt er weer aan. Dit betekend dat de kinderen weer lekker kunnen buitenspelen. Daarom hebben we voor jou de acht leukste tuinspelletjes voor je kinderen.  De meeste toffe spelletjes doe je namelijk gewoon in je eigen tuin.


  1. De blinde bewaker

Een kind staat in het midden, deze is de blinde bewaker en krijgt een blinddoek om. De blinde bewaker kan hierdoor niets meer zien en blijft in het midden staan. Alle kinderen vormen samen een kring om de blinde bewaker heen en krijgen een nummer. De bewaker mag daarna twee nummers zeggen en deze kinderen wisselen van plaats. De bewaker moet nu alert zijn want de blinde bewaker mag de kinderen die van plaats wisselen proberen te vangen. Als de blinde bewaker iemand heeft gevangen dan wordt dit de nieuwe bewaker.

  1. Kat en muis

Bij dit spel moet een kind de kat spelen en een ander kind is de muis. Alle andere kinderen die mee doen aan het kinderspel gaan om de muis heen staan. De kat  moet de muis proberen te vangen, maar de andere kinderen beschermen de muis. De kat gaat proberen onder de armen van de kinderen door te kruipen en in de kring te komen. Als de kat in de kring is kan de kat de muis pakken. Hierna worden er twee nieuwe kinderen gekozen die de kat en muis mogen spelen.

  1. Verstoppertje

Verstoppertje is altijd een leuk spel voor buiten. Een kind doet zijn ogen dicht en gaat tellen. De andere kinderen mogen zich gaan verstoppen. Vooraf spreek je af tot hoeveel de persoon moet tellen, diegene moet hardop tellen. Als hij dan bij 20 is roept hij ‘’Ik kom!’’  Op dat moment moet iedereen op zijn plaats blijven zitten want dan gaat diegene je zoeken.

  1. Knikkeren

Om dit te spelen, zijn er knikkers nodig. Elke speler heeft een aantal knikkers bijvoorbeeld twee.  Om de beurt wordt er een knikker gegooid, de knikker moet zo dicht mogelijk bij het gaatje waar deze in moet komen. Wie het dichtste bij ligt mag nog een keer. Het is de bedoeling dat de knikkers in het gaatje komen, heb je er een knikker in, dan mag je de andere knikker ook proberen in het gaatje te krijgen, lukt dat niet? Dan is de andere speler aan de beurt. Diegene die de laatste knikker in het kuiltje doet heeft gewonnen en krijgt de knikkers die in het gaatje liggen.

  1. Een speurtocht

Stippel een route uit die de kinderen moeten lopen. Dit kan bijvoorbeeld door met stoepkrijt pijltjes op de tegels te zetten. Geef voor meer plezier de kinderen opdrachten tijdens de speurtocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.