Beveilig je interieur tegen inbrekers met de juiste sloten

Jaarlijks vinden er in Nederland enkele honderden woninginbraken plaats, waarbij tal van dierbare en waardevolle spullen worden onteigend. U moet er toch niet aan denken, dat er een deel van uw interieur verloren gaat? Denk aan de fraaie televisie, een mooie oude klok van vroeger of een ander erfstuk uit uw kasten! Met de juiste sloten kunt u uzelf en uw interieur zo goed mogelijk beschermen tegen inbrekers in huis. Naast de juiste sloten kunt u denken aan optionele beveiligingscomponenten, zoals een elektronische camera of een bewegingssensor. Deze systemen laten automatisch een alarm in huis afgaan, als er onverwachte bewegingen worden gedetecteerd. Door het alarm worden inbrekers afgeschrikt en zullen ze uw woning zo snel mogelijk willen verlaten. De kans om betrapt te worden is immers relatief groot!

De juiste sloten voor uw ramen en deuren

Voor het vinden van de juiste sloten voor uw ramen en deuren, kunt u de hulp van een expert in sloten inschakelen. Laat een erkende slotenmaker bij u in de buurt eens kijken naar de sloten die u momenteel al in uw ramen en deuren gebruikt. In veel gevallen zal het in uw deuren om cilindersloten gaan, die op twee of drie punten met de deurpost verbonden zijn. Des te meer contactpunten u in de deurpost heeft, des te veiliger een slot logischerwijs ook is. Laat uw tweepuntsloten daarom vervangen voor driepuntsloten, zodat de kans op een inbraak een stuk kleiner wordt. Het kost een inbreker namelijk meer tijd om een driepuntslot open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden aanzienlijk groter is.

Bij ramen wordt doorgaans gebruik gemaakt van zogenaamde bijzetsloten, die voorkomen als opleg- en insteeksloten. De insteeksloten hebben veel weg van een cilinderslot, met het verschil dat deze sloten maar op een punt in het raamkozijn zijn verwerkt. Ook hierbij wordt een stalen staafje in een cilinder in het raamkozijn geschoven. Welke type raamslot het meest geschikt is voor uw ramen hangt onder meer af van de dikte van uw kozijnen en de manier waarop uw raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten). Een slotenmaker kan u meer vertellen over de verschillende soorten sloten en de toepassing hiervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.