De beste tips voor een kindveilige tuin

Eindelijk is het zover, je verwacht een kindje. Je wilt je kindje laten opgroeien in een goede en beschermde omgeving. Je zorg voor veilige stopcontacten, je laat geen kleine spulletjes slingeren, kabels worden weggewerkt, etc. In huis heb je alles ‘kinder proof ‘ gemaakt, maar heb je al gedacht aan buiten? Je wilt natuurlijk in de zomer ook lekker buiten kunnen genieten van de kleine jongen of meid.

De belangrijkste tips voor een kindveilige tuin:

  • Heb je een vijver? Dan is het verstandig om hier iets mee te doen. Uiteraard kun je de vijver weghalen, maar wil je hem graag behouden dan kun je bijvoorbeeld: Scherm de vijver af met een rooster of maak een afscherming rondom de vijver (hoogte minimaal 1,20 meter).
  • Controleer of je giftige planten in de tuin hebt. Als je deze hebt dan kun je er voor kiezen deze weg te halen of er voor te zorgen dat je kindje er niet bij in de buurt kan komen.
  • Zwembadje in de tuin is altijd lekker als het warm zomerweer is. Maar let heel goed op. Laat je kindje nooit onbeheerd achter in het badje. Zorg er daarnaast voor dat je maar een klein laagje water gebruikt.
  • Kijk uit met scherpe hoeken en harde randen in de tuin. Niet alleen kleine kinderen kunnen struikelen en vallen, ook grotere kinderen vallen regelmatig tijdens het spelen.
  • Losse steentjes in de tuin? Je kunt uiteraard losse stenen verwijderen uit je tuin. Wil of kun je dit niet, zorg er dan voor dat je kind er niet bij in de buurt kan komen of zorg dat je altijd toezicht houdt. Is een kindje oud genoeg om te snappen dat het geen steentjes in de mond moet stoppen, dan kun je hier uiteraard naar eigen inzicht iets soepeler mee omgaan.
  • Barbecueën in de tuin doen we allemaal wel eens, maar plaats de barbecue op een plek waar je kindje niet bij kan komen.

Altijd toezicht houden

Bovenstaande veiligheidstips is slechts een  klein overzicht van de dingen waar je op kunt letten bij een kindveilige tuin. Belangrijk is dat je zorgt dat je altijd toezicht houdt op je kindje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.