Een kleine tuin inrichten

Veel mensen hebben een kleine tuin. Denk aan een balkon, een klein dakterras of een klein tuintje. Een kleine tuin kan enorm gezellig zijn als je hem goed inricht. We geven je tips om een kleine tuin in te richten.

Mooie tuinmeubelen

Hoe klein je tuin ook is, je kunt het altijd omtoveren tot een tuin met sfeer en stijl. Als je investeert in een mooie kwaliteit tuinmeubelen, maakt dit al enorm veel verschil. Een mooi tuinmeubel straalt luxe uit en zorgt ervoor dat je echt kan genieten van je tuintje. Met een kleine tuin moet je wel slim zijn. Koop dus een tuinmeubel die bijvoorbeeld multifunctioneel is. Denk bijvoorbeeld aan een tafel die uitschuifbaar is en voor stoelen die je kunt gebruiken als zitstoel en als stoel om in te zonnen. Ga voor tuinmeubelen van kunststof. Deze meubelen kun je ook in de winter buiten laten staan en zijn makkelijk schoon te maken. Een mooi materiaal voor tuinmeubelen is bijvoorbeeld wicker. Het ziet eruit als riet, maar het heeft alle voordelen van kunststof. Neem voor mooie en kwalitatief goede tuinmeubelen eens een kijkje bij Warentuin.

Rustige kleuren en accessoires

Ook accessoires zijn enorm belangrijk. Ze zorgen voor sfeer en kleur. Houd het bij een kleine tuin wel bij één kleurenpalet en één sfeer. Denk bij kleuren aan lichte kleuren zoals wit, lichtgrijs, babyroze en beige. Dit oogt ruimtelijker. Als je het een beetje rustig houdt, oogt het minder rommelig. Less is more. Als je tuin te vol staat, oogt het nog kleiner. Beperk dus het aantal planten en accessoires en kies voor een mooi hoofdaccessoire. Ook grote tegels creëren rust en ruimte in een kleine tuin, waardoor het groter oogt.

Werk met planten

In een kleine tuin zijn planten erg belangrijk. Kies zoals gezegd dus niet voor te veel planten, maar maak er zeker gebruik van. Gebruik bijvoorbeeld hoge planten, in de hoogte werken is erg slim als je een kleine tuin hebt. Denk bijvoorbeeld aan klimop of planten die in bakken aan de muur hangen. Planten maken een tuin levendig, ze zorgen voor kleur en geuren. Ook lokken planten dieren zoals vlinders, insecten en vogels. Dit zorgt voor meer natuur in je tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.