Zwembad winterklaar maken, zo doe je dat!

Een zwembad in je tuin? Dan is het erg belangrijk dat je deze voorbereid op de komende  wintermaanden en voorkomt dat belangrijke leidingen of de skimmers bevriezen. Met deze handige tips blijft je zwembad in goede conditie bij extreme winterse omstandigheden en kan je in het voorjaar weer snel een duik nemen in je prachtige zwembad!

Maak je zwembad winterklaar

Reinig je zwembad door alle bladeren te verwijderen en de waterlijn te reinigen met een speciale liner reiniger. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat de waterkwaliteit van je zwembad in orde is zodat het vuil je zwembad niet kan beschadigen. Dus het water dient helder en schoon te zijn. Een derde, maar zeer belangrijke stap, is het leegpompten van je zwembad zodat je leidingen en skimmers droog liggen. Het vorstvrij maken van de leidingen en skimmers is ontzettend belangrijk om winterse schade aan je bad te voorkomen.

Dek je zwembad af

Voeg overwinteringsvloeistof toe aan het water wat nog in het zwembad aanwezig is. Met deze vloeistof zal het water minder snel bevriezen en is het bestand tegen de vorming van algen. Door regenwater en sneeuw is het mogelijk dat het waterpeil in de winter weer wat zal stijgen. Het is dus belangrijk om de leidingen met rubberen stoppers af te sluiten en skimmers te voorzien van gizzmo’s die de skimmers beschermen tegen vorstschade. Als laatste is het belangrijk het zwembad af te dekken met een winterzeil om te beschermen tegen bladeren en ander vuil. Met deze makkelijk uit te voeren stappen is je zwembad al snel winterklaar!

Alles voor je zwembadoverwintering vind je hier.