Een hangstoel in je achtertuin

hangstoelOp zoek naar een lekker sfeertje  in huis of in de tuin? Met een hangstoel ziet de ruimte er al snel sfeervol uit . Een hangstoel is de trend van 2015 en ook nog eens ontzettend comfortabel. Een van de voorbeelden van deze trend is het ´hangstoel ei´.

Deze eenpersoons design stoel is te verkrijgen in verschillende leuke kleuren en gemaakt van een sterk aluminium frame met wicker vlechtwerkdraad, een duurzaam kunststof  eromheen. Zo heeft de hangstoel een mooie hout uitstraling maar kan niet gaan rotten in tegenstelling tot een hang stoel met rotan vlechtwerkdraad.

Een mooie hangstoel of stoere schommelbank?

Voordat je besluit een hangstoel te kopen, kun je er ook voor kiezen om een schommelbank te kopen. Een schommelbank is gezellig om met meerdere mensen op te zitten en sommige banken hebben zelfs nog een afdakje zodat je lekker in de schaduw kan zitten. De hangstoelen zijn los te verkrijgen, zodat je ze kan ophangen waar je wilt of ze hebben een aluminium frame waar de stoel aan is opgehangen.

Een hangstoel van wicker materiaal, heeft weinig onderhoud nodig. Mocht je toch vuil en vlekken hebben? Dan zijn er speciale onderhoudsmiddelen voor dit materiaal te verkrijgen. Door het goed onderhouden van de hangstoel of schommelbank kun je nog lang lekker hangen in je achtertuin.

schommelbank_1024

Zelf een hangstoel of schommelbank maken

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een hang stoel of schommelbank te maken. Een hangstoel maak je al gauw met een stevig touw, een houten lat en een sterk kleed. Een zelfgemaakte hangstoel is eenvoudig op te hangen aan een boom. Daarnaast is het zelf maken van een schommelbank vooral erg populair geworden. Met wat steigerhouten planken, touw en plafondhaken kun je gemakkelijk zelf een schommelbank in elkaar zetten. Je kunt er een mooi kleed of comfortabele kussens op leggen en je hebt een lekkere rustplek na een drukke dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.