Tuintips voor december

tuintips december 300In december denk je nou niet bepaald aan ‘de tuin’, maar ook in december is het verstandig om dit tussen alle feestdagen door toch even te doen.  Lees de belangrijkste tuintips voor de maand december.

Korte maar zeer handige tuintips

  • tuintips december 300 2Heb je een houten regenton in de tuin staan en wil je niet dat deze door de vorst kapot vriest? Plaats dan een plastic bal in het water, hiermee voorkom je het kapot vriezen.
  • Heb je heel verstandig sommige planten afgedekt tegen de vorst. Zorg er dan wel voor dat je af en toe controleert of er wel voldoende ventilatie is. Het zou jammer zijn dat na de vorstperiode de plant verstikt blijkt te zijn of is weggerot.
  • In december hebben de vogels vaak moeite om voedsel te vinden. Bij de tuincentra is verschillend voedsel te vinden om in bomen op te hangen voor de vogels. Af en toe wat oud brood in de tuin leggen kan natuurlijk ook.
  • Bescherm je planten die in potten buiten staan door ze tijdens vorst periodes even binnen in de schuur te zetten.

Tuintip gazon in december

tuintips december 300 1Voor het behoud van je gazon in de maand december is het belangrijk dat je niet loopt op het gazon zolang het vriest.  Want doe je dit wel, dan kan dit lelijke lichte plekken vertonen in het gras. Daarnaast kun je in december het beste de laatste bladeren van het gazon verwijderen, dit voorkomt dat het gras geen licht krijgt en daardoor kan afsterven. Bovendien kunnen bladeren zorgen voor schimmelziekten door het gebrek aan luchtcirculatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.