3 tips voor als je optimaal wilt genieten van je tuin

Ben je echt een buitenmens en wil je zo lang mogelijk gebruik maken van je tuin? Als je net een nieuw huis hebt gekocht of gewoon je bestaande tuin onderhanden wil nemen geven wij je tips om dit zo goed mogelijk aan te pakken.

1 Haal een passende tuinset

Een onmisbaar item voor elke tuin, is een tuinset. Kijk bij het aanschaffen van een tuinset welke het beste bij jouw wensen en behoeften past. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de indeling en de oppervlakte van de tuin. Zo kun je er namelijk voor zorgen dat je een tuinset haalt die precies de juiste grootte voor jouw tuin is. Tuinsets heb je met verschillende onderdelen hieronder vallen tafels, banken en stoelen. Naast de samenstelling van de onderdelen kun je er zelf een leuk tintje aan geven door te spelen met diverse kleuren kussens.

2 Zorg voor een goede indeling

Een tuin moet zo praktisch mogelijk ingericht zijn. Hou je niet van tuinieren? Kies dan ook voor weinig of onderhoudsvrije planten. Daarnaast is het belangrijk dat je bij de indeling goed rekening houdt met wie er gebruik zullen maken van de tuin. Heb je bijvoorbeeld kleine kinderen dan moet je ook een kindvriendelijke tuin hebben. Ook is het verstandig om bij de indeling van de tuin te kijken naar de verhouding van de bestrating, de planten en accessoires. Zo kun je je tuin een perfecte mix geven van groen en bestrating.

3 Zorg voor meer klimaat controle

In Nederland kan het weer nogal snel omslaan. Daarnaast is het een groot deel van de tijd regenachtig of winderig. Daarom is het belangrijk om wind en/of zonwering in je tuin te hebben, zodat je langer van je tuin kunt genieten. In de showroom van Mooieverandas.nl vind je een groot assortiment voor zowel grote als kleine tuinen.