Tuintips juni

Het heerlijke weer begint steeds meer aan te houden, de lucht is stralend blauw en de zon schijnt volop. De maand juni is weer begonnen en dat betekent weer optimaal genieten van de tuin. De vogels en insecten zijn overal te horen en de geur van allerlei soorten planten valt weer te ruiken. Er gaat niets boven een lekker hapje en drankje op een mooie avond in juni in de buitenlucht.

Tuinonderhoud

In juni is het de perfecte tijd om de hagen weer eens bij te snoeien. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid van de heg, maar uw tuin ziet er ook meteen een stuk strakker uit. Zorg dat u het gazon regelmatig maait en bemest het zo af en toe met organische meststoffen. In juni kunnen de uitgebloeide bloemen worden verwijderd uit de tuin. Hiermee geeft u planten met meerdere bloeiperiodes de kans om voor een tweede keer te bloeien. Controleer planten en hagen af en toe op ziektes zoals schimmels of insecten om te verkomen dat ze doodgaan.

Zwemplezier

In de maand juni is het weer tijd om de zwembadjes uit de schuur te halen en op te zetten. Lekker genieten van verkoeling bij het warme weer is hetgeen waar velen naar verlangen. Zorg dat er een zeil onder het zwembad ligt voordat je hem opzet, zo voorkom je dat het zwembad lek kan raken of beschadigt.

De tuin zal er weer prachtig bij staan en de zon zal hopelijk volop schijnen de komende tijd. Laat de rest van de maand juni maar komen zodat iedereen volop kan genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.