Tuintips voor oktober

Snoeien in de tuin in oktober

tuintips oktober 4 tuintips oktober 3 tuintips oktober 2 tuintips oktober 1

Vanaf oktober kan er gesnoeid worden. Snoeien is belangrijk om het groeien en bloeien van bloemen en planten te stimuleren. Uiteraard kunnen niet zomaar alle planten en bloemen gesnoeid worden in oktober.  Bekijk goed welke planten en bomen er in de maand oktober gesnoeid kunnen worden. Snoei in ieder geval voor 1 maart, want doe je dit later, dan zal de bloei niet goed op gang komen.

De grasmattuintips oktober grasmat

Naast het snoeien van bomen en planten moet er uiteraard ook goed gezorgd worden voor de grasmat.  In de maand oktober mag het gazon voor de laatste keer gemaaid worden. Bij de speciaalzaken kun je overwintering middelen kopen om het gazon goed de winter door te laten komen.

tuintips oktober snoeienWaar let je op bij het snoeien in de tuin in oktober?

Het klinkt misschien heel logisch, maar zorg voor het juiste gereedschap. Bot gereedschap kan namelijk zorgen voor rafels en dit vergroot de kant op bijvoorbeeld schimmels.  Voordat je kunt snoeien moet  er goed gekeken worden welke takken je weg wilt halen. Je wilt wel een mooie vorm behouden uiteraard. Ga daarnaast niet te fanatiek van start, kijk goed waar al nieuwe takken verschijnen en snoei net daarboven.

Zorg goed voor je tuinmeubelen in oktober

In oktober is het belangrijk om je tuin volledig winterklaar te maken. Uiteraard is het logisch om goed te zorgen voor de bomen, planten en het gras. Maar heb je ook al nagedacht over het behoud van je tuinmeubelen? Voor de levensduur van tuinmeubelen is het belangrijk hier goed voor te zorgen. Dek de tuinmeubelen af met een passende beschermhoes of berg deze binnen op.

Houd dit blog goed in de gaten, want in november komen wij terug met de tuintips voor november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.