Tips om een klein balkon in te richten

Een groot deel van de bevolking woont in de stad. Een struikelblok is dan vaak de inrichting van een klein balkon. En dat terwijl een beetje aankleding er zo gezellig uit ziet en helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Ook wanneer u een klein balkon hebt, wilt u natuurlijk lekker buiten kunnen zitten. Wat is nou handig om te doen, en wat juist niet? Doe uw inspiratie op!

Balkon inrichten: ruimte benutten

Het grootste probleem is natuurlijk de oppervlakte. Hierdoor bent u genoodzaakt om creatief met de aanwezige ruimte om te gaan. Probeer bij een (klein) balkon verticaal te denken en gebruik te maken van de wanden en de hoogte. Hang uw planten bijvoorbeeld op aan de wand of gebruik een leuke stellage, in plaats van standaard in een pot op de grond. Door de vloer zoveel mogelijk vrij te houden, oogt het balkon groter en overzichtelijker.

Probeer meubels multifunctioneel te maken. Door meubels ook op een andere manier te gebruiken, bespaart u meer ruimte. Zo kunt u bijvoorbeeld leuke kistjes gebruiken als stoel, maar als u ze niet nodig heeft als opbergruimte op uw balkon. Of maak een leuke bank in de hoek, die tevens fungeert als opbergruimte. Wanneer u een inklapbare tafel aan de wand bevestigt, kunt u deze dichtklappen wanneer deze niet in gebruik is. Dit zorgt weer voor meer ruimte.

Balkon inrichten: rust en sfeer

Het is de kunst om sfeer te creëren en daarbij de rust te behouden. Zo zijn bij de meeste balkons de ondergrond van beton. Door vlonders of houten planken te leggen, oogt het gelijk al een stuk gezelliger, zonder dat er ruimte verloren gaat.
Maak vervolgens voor de aankleding gebruik van kussens en kleden om een gezellige hoek te maken of gebruik een leuk kleed voor op de grond. Het is verstandig om te kiezen voor verschillende kleuren en materialen; dit geeft meteen een gezellig gevoel. Let er wel op dat je gebruik maakt van zachte tinten als basis en kiest voor één accentkleur. Kies voor een thema: dit komt de rust ten goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.