Wanneer kies je voor een zwemvijver?

Als je denkt aan een eigen zwemgelegenheid in je tuin, denken veel mensen al snel aan een zwembad. Veel mensen weten niet dat het ook mogelijk is om een zwemvijver in de tuin te laten aanleggen. Een zwemvijver is niet voor iedereen weggelegd. De meeste mensen gaan toch liever voor een eigen zwembad. Wanneer is het een idee om een zwemvijver te nemen in plaats van een zwembad?

Natuur in je tuin met een zwemvijver

De reden dat mensen voor een zwemvijver kiezen in plaats van een zwembad, is omdat ze niet af willen doen aan de natuur in de tuin. Een zwemvijver is dan ook een stuk natuurlijker. De flora en fauna kan hierin zijn gang gaan, in tegenstelling tot in een zwembad. Een zwemvijver oogt ook erg natuurlijk. Denk aan helder water, waterplanten en rondzwemmende en vliegende dieren. Uiteraard moet een zwemvijver ook schoon blijven. Dit kan worden gerealiseerd door middel van een filterinstallatie. Toch is dit niet zo extreem als de middelen waarmee een zwembad wordt schoongemaakt.

Je bent niet bang van dieren in je zwemvijver

Als je al wegrent bij het aanzicht van een libelle of kikker is een zwemvijver geen goede optie voor jou. Het is natuurlijk mogelijk dat dit soort dieren op een zwemvijver afkomen. Sterker nog, dit is het hele punt van een zwemvijver, dat de natuur zijn gang kan gaan. Je kunt zelfs vissen in je zwemvijver toevoegen voor een echte natuurlijke beleving. Bedenk je dat de dieren die er zijn je veelal uit de weg zullen gaan en dat je er dus met een gerust hart tussen kunt zwemmen.

Een zwemvijver… hele beleving

Zoals we al zeiden leeft een zwemvijver. Ook als het buiten koud is. Als je een zwembad hebt, zal deze het grootste deel van het jaar leeg zijn. Je zwemvijver niet. Ook in de winter is hier veel in te zien en te beleven. Het is een idee om mooie lichten in de vijver te plaatsen voor een nog beter beeld van de zwemvijver en van wat er zich in het water afspeelt. Als je het aanleggen van je zwemvijver goed voorbereid, kun je hier misschien zelfs op schaatsen als het vriest. Dit maakt het natuurlijk een extra leuke toevoeging aan je tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.