Tuintips voor februari

Wat is er in februari in de tuin te doen? Ook deze maand weer een aantal tips voor in de tuin. In tegenstelling tot de maand januari, zou u eind februari de eerste bloembollen al kunnen zien bloeien. En alhoewel de temperatuur misschien nog steeds niet altijd uitnodigt  om buiten aan de slag te gaan, zijn er toch een aantal klusjes in de tuin die niet heel veel langer meer uitgesteld kunnen worden. Wat te doen deze maand en wat juist niet? Voor deze maand weer een aantal handige tuintips.

Tuintips februari: droogte

Februari is gemiddeld een droge maand. Hierdoor is het een ideale tijd om de tuin te voorzien van wat onderhoud. Terrassen en paden kunnen aangelegd of verbeterd worden, speeltoestellen kunnen worden geplaatst, en de gazonmaaier kan weg voor een onderhoudsbeurt. In tuincentra en andere tuin gerelateerde winkels is het nieuwe seizoen volop draaiende; een ideale tijd dus om even wat inspiratie op te gaan doen! Doordat februari vaak relatief droog is, is de kans groot dat groenblijvende bomen en struiken ook deze periode water nodig hebben. Deze bomen en struiken blijven door de winter heen water verdampen. U kunt ze bij langdurige droogte water geven als het niet vriest en de grond vrij is van vorst.

Tuintips februari: er komt weer leven

Er is alweer genoeg te doen deze maand. Eind februari gebeurt er alweer van alles in de tuin. Onkruid kan bijvoorbeeld alweer flink groeien. Verwijder onkruid deze maand, nu het nog te overzien is. U kunt dit het beste met de hand verwijderen zodat u geen planten beschadigd met een schoffel.
Ook deze maand kunt u nog aan de slag met de heggenschaar;  fruitbomen en struiken kunnen deze maand nog gesnoeid worden. Heeft u nestkastjes in de tuin? Geef deze een grondige schoonmaakbeurt. Verwijder  daarbij ongedierte wat eventueel nog in de kastjes leeft, op die manier kunnen vogels dit seizoen weer in het kastje nestelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.