Wat is een lounge dining set?

Een lounge dining set is een soort loungeset, maar dan wat hoger. Het bestaat meestal uit een hoek loungebank, op zithoogte van een gewone stoel. De hoogte van de tafel en de zithoogte van de bank zijn hoger dan een reguliere loungeset  en is te vergelijken met de hoogte van een diningset, oftewel een reguliere tuinset. Met lounge dining sla je twee vliegen in een klap. Lounge dining is zowel ontspannen als samen eten. Zoals het woord lounge dining al zegt, zijn de beste elementen uit de loungesets en diningsets gehaald. Een lounge dining set biedt het comfort van een loungeset en het gemak van een diningset.

loungediningset

Waarom lounge dining?

Lounge dining bestaat nu een jaar of drie en is als trend op zich nog altijd groeiend. Een van de redenen hiervoor is dat niet iedereen een grote tuin of ruimte genoeg heeft voor zowel een eetplek als een plek om tot rust te komen. Door het beste te halen uit de twee soorten tuinsets, is lounge dining gemaakt om comfort en sfeer te brengen in uw tuin. Op deze manier kun je heerlijk samen eten maar ook ontspannen. De lounge dining sets zijn niet alleen in veel verschillende maten en kleuren verkrijgbaar, maar ook vaak gemaakt van verschillende soorten materialen. Zo heb je houten sets die geheel van teakhout of steigerhout zijn. Daarnaast hebben andere lounge dining sets meestal een sterk aluminium frame als basis. Hier kan dan wicker vlechtwerkdraad, een kunststof draad, omheen zitten dat niet kan gaan rotten maar wel zorgt voor een echte houtuitstraling. Ook geheel aluminium sets zijn te verkrijgen. Tip: voor een praktische uitbreiding van een lounge dining set zijn over het algemeen ook mooie bijpassende stoelen en krukjes te koop in dezelfde kleurstellingen. Zo creëer je gemakkelijk extra zitplekken.

Het onderhouden van een lounge dining set

loungedining Het onderhouden van een lounge dining set is net als alle andere tuinmeubelen erg belangrijk. Hierdoor blijft het zijn originele kleur en kwaliteit behouden. Bovendien kun je ook de levensduur verlengen door goed onderhoud van je lounge dining set. Vaak kun je vuil en vlekken verwijderen met een spons, maar er zijn ook speciale onderhoudsmiddelen. Voor specifiek advies kun je terecht bij tuinmeubelwinkels. Maar alvast nog een tip van onze kant: let op, gebruik geen hogedrukspuit, hierdoor gaan de tuinmeubelen kapot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.