Sfeervolle lounge vuurtafels

Wat is een lounge vuurtafel? Zoals het woord al zegt hoort het bij de loungeset in de tuin. Een vuurtafel, of soms hotspot genoemd, is niet geschikt om eten mee te bereiden, maar is juist een sfeerelement en warmtebron op het terras. Met de trends van het komende jaar is te zien dat vuurtafels steeds meer in opkomst zijn. Een vuurtafel is nu eenmaal meer dan een terrasheater. In de meeste lounge vuurtafels kan er gemakkelijk een gasfles worden geplaats zodat deze niet in de weg kan staan. Met een vuurtafel creëer je, zoals eerder gezegd, zowel sfeer als warmte zodat je s ‘avonds gewoon lekker buiten kan blijven zitten.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een vuurtafel?

De lounge vuurtafels zijn in verschillende materialen, maten en kleuren te verkrijgen. Zo heb je vuurtafels met een houtlook van sparrenhout of steigerhout, een kunststof tafel in diverse vrolijke kleuren en composieten vuurtafels met een strakke betonlook.  Natuurlijk is de prijsklasse hier ook belangrijk. Merken zoals Cosi Fire en Cozy Living bieden erg leuke en mooie vuurtafels. Een aantal bekende modellen van Cosi Fire zijn de Cosicube en de Cosidrum en hebben een trendy vormgeving.

Wat erg handig is om aan te schaffen bij een vuurtafel, is een bijzettafel of glazen ombouw. De vuurtafels kunnen erg heet worden, dit verschilt uiteraard per merk en model. Maar een bijzettafel die je vast kan maken aan de vuurtafel is dan erg handig. Wat natuurlijk ook ideaal is, is een glasplaat om het vuur. Zo heeft de wind geen enkele invloed meer op de tafel.

Lounge vuurtafels onderhouden, hoe doe je dat?loungevuurtafel detail

De meeste tafels zijn onderhoudsvrij, wat erg makkelijk is. Natuurlijk is het van belang dat de lounge vuurtafels van hardhout twee keer per jaar met olie worden ingesmeerd. Voor steigerhout is beits een beter middel. Verder zijn vuurtafels over het algemeen erg makkelijk schoon te maken en de brander vereist ook geen onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.