Sfeervol Halloween

31 oktober is het weer zover, tijd voor een griezelige nacht. Iedereen kent het zo langzamerhand wel Halloween. Halloween is overgekomen uit de Verenigde Staten, terwijl het van oorsprong een feest van de Kelten is. Het is namelijk oudejaarsavond van de Keltische kalender. Op deze dag zouden geesten uit de dode mensen herrijzen. De Kelten droegen masker om de boze geesten te verjagen.

In Nederland wordt het feest steeds populairder. Het gaat alleen niet super snel, dat komt vooral omdat in Nederland Sint-Maarten gevierd wordt op 11 november. Toch richt de commercie de etalages er helemaal op in.

Halloween in Nederland

Verschillende pretparken spelen er ook al op in, denk bijvoorbeeld maar aan Halloween Frightnight. Kroegen en discotheken hebben themafeesten, scholen hangen vaak wat decoratie op en een enkele organiseert thuis een halloweenfeest
. Toch zijn er weinig kinderen die langs de deuren gaan. Die door hard ‘Trick or Treat’ te schreeuwen diegene die opendoet te laten schrikken. Wil je een beetje in de Halloween sfeer komen? Gebruik dan de volgende tips om jouw huis angstaanjagend te maken, zowel binnen als buiten.

Decoratie

In veel winkels zijn Halloween artikelen te koop, denk daarbij aan masker, kostuums, spinnetjes, vleermuizen enzovoorts. Je kunt het net zo duur maken als je zelf wilt. Met een klein bedrag kun je al een enge inrichting maken voor bij de binnen en buitenshuis. Denk aan een grafsteen in de tuin en spinnenweb van wol met nep spinnetjes erin. Vleermuizen op de voordeur of een witte loper met bloedvlekken erop. Afzet lint bij de voordeur van crime scene of betreden op eigen risico. Daarnaast is het leuk om skeletbotten in de tuin te leggen of eruit laten steken. Ook is het gaaf om over de buitenlamp een masker heen te hangen. Denk ook eens aan een piramide vormige terrasverwarmer of terrashaard die een prima sfeer kan creëren, let wel op dat er geen versieringen in de brand kunnen vliegen. Deze verwarmers zijn ideaal wanneer je nog buiten wilt zitten om te genieten van jouw angstaanjagende tuin.

Voor binnen kun je vleermuizen ophangen, spinnen raggen van watten maken. Met zwarte kaarsen of witte kaarsen met rood kaarsvet naar beneden druipend kun je ook een enge sfeer creëren. Er zijn ook genoeg angstaanjagende poppen te koop die je kunt ophangen of neer te zetten.

Zelfgemaakte decoratie

Ben je een echte creatieveling, dan kun je jezelf echt uitleven op dit thema feest. Maak een eigen grafsteen of grafkist van karton, gaas en papier mache, verf en kit. Een deurkrans met ogen, dit kun je maken van een zwarte boa met pingpong balletjes als ogen getekend. Een schutting van een oude pallet met een bord erop ‘Keep Out’ en stuk ketting en nep handen. Vleermuizen van papier, spookjes van een stuk stof en een lolly of een ballon. Daarnaast mag een uitgesneden pompoen zeker niet ontbreken of een vogelverschrikker van stro met een pompoen als hoofd.

Halloween hapjes

Bij Halloween zijn er ook allerlei hapjes of gerechten te bedenken. Een overheerlijke pompoensoep, gevulde oranje paprika met Halloween gezichtje erin of een heerlijke zoete taart. Toch liever snacks voor een feestje? Mini pizza met spinnetjes van zwarte olijfjes of een pizza met spinnenweb gemaakt van kaas. Broodje vinger met bloed, dit maak je door een blik knakworsten te gebruiken en wat ketchup of curry. Op een mandarijn met kalkstift een eng gezichtje tekenen. Wat erg leuk is om te doen zijn koekjes bakken in verschillende vormen, zoals vleermuizen, muizen of katten.

Durf jij het nog aan, ga snel aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.