Interieurtrends najaar 2016

Het nieuwe seizoen is alweer aangebroken, tijd voor eens wat anders in onze woonkamers. Er zijn weer allerlei leuke interieurtrends dit najaar. We kunnen ons dus weer lekker uitleven op het veranderen en verfrissen van ons interieur. De trends lopen vrij uiteen van de natuur naar binnen halen tot zachte kleuren.

Botanisch interieur

De trend Botanisch wonen oftewel Urban Jungle heeft vooral te maken met buiten naar binnen halen. Deze trend is helemaal geweldig wanneer u lekker in de natuur wilt leven. Het is de bedoeling dat u veel groen gebruikt, dit kan op verschillende manieren. U kunt een ander behang op uw muur doen, met een print van insecten, planten of bladeren. Vul uw huis met allerlei planten, zoals varens, cactussen of vetplantjes. Wat vooral belangrijk is bij de planten is dat ze groentinten hebben. Tuincentra hebben genoeg keuze in verschillende planten. Leef u uit en combineer voor u de ideale planten bij elkaar voor uw woning. Potten en flessen die gebruikt worden zijn vaak in de kleuren licht blauw of mint groen gebruikt. Wat ook ideaal te combineren is met de planten zijn oude apothekersflessen. Deze worden vaak als vazen neergezet in de woonkamer.

U kunt met accessoires nog meer een botanische sfeer creëren in uw woning.  Bij het verwerken van accessoires in uw interieur zijn er vele mogelijkheden. Bladeren van bomen inlijsten of een afbeelding van een boomblad. Leuke kussens bekleed met een afbeelding van een insect of natuurafbeelding, voor op uw bank. Schalen die beschilderd zijn met bladeren of insecten leuk om fruit op te leggen of tijdschriften. U kunt uw lampenkappen ook een styling beurtje geven. Beschilderde lampenkappen met bloemen en bladeren zijn ideaal bij deze interieurtrend dit najaar.

Poederkleuren en huidskleuren

De trendkleur van het jaar 2016 is okergoud en deze is ideaal te combineren met deze najaar trendkleuren. Bij de trend poederkleuren en huidskleuren gaat het voor om het aaibare aspect. U kunt de kleuren verwerken in accessoires, muren, meubels of deuren. Het maakt niet uit of u het groots of kleins aanpakt. Wilt u het klein aanpakken, breng dan aaibare accessoires in uw interieur, zoals kussens, poefs en plaids. Kussens of alleen de kussenhoezen kunt u prima vervangen door mint groene of licht blauwe kussens. Met plaids en dekens kunt u een prima combinatie maken van zachte huidskleuren. Wilt u het toch liever groots aanpakken bij deze najaar interieurtrend, denk dan eens aan deuren schilderen in poederkleur of huidskleur. Is dit niet groot genoeg voor u? Wees niet bang en pak die verfroller en schilder een hele muur in een poederkleur.

Breien en haken

De trend waarbij u zelf heerlijk aan de slag kan gaan. Pak de breinaalden en haaknaalden maar tevoorschijn. Bij deze trend draait het om breiwerkjes en haakwerkjes. De kou komt er alweer aan en wat is er nu lekkerder dan warmte creëren. Deze trend is ideaal om warme accessoires toe te voegen aan uw interieur.

Wie heeft er nu geen last van koude voeten in de winter. Voor warme voeten zijn er meerdere oplossingen, brei lekker wollen sokken of haak een mooi vloerkleed. Heeft u het koud tijdens het film kijken?  Brei of haak dan kussens waar je tussen kunt kruipen. Natuurlijk kunt u ook lekker onder een gebreide plaid wegkruipen met een heerlijke warme kop chocolade melk.

Wilt u de woonkamer omtoveren naar deze interieurtrend dan is dat zeker mogelijk. Hoe lief zou het eruit zien als u leuk gehaakt lampenkapjes heeft. Bloempotten of krukjes een gebreid sokje geeft. Maak pannenlapjes van breisels of maak hoezen voor om vazen die u in huis heeft staan. Leuke omhulsels voor om de theepot of theeglazen. Daarnaast zijn vloerkleden ideaal om uw huis alvast winterproof te maken. Leuke poefs of manden kunnen ook gebreid of gehaakt worden voor in uw woning.

 

 

Beeld 1: houseofc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.