Heerlijk voorjaar! De mooiste tuinkussens van 2017

Bij interieurentuin.nl zijn we altijd zo blij als het voorjaar weer echt is begonnen. Tijd om je huis en tuin op te knappen en om leuke, frisse accessoires toe te voegen binnen en buiten. Deze keer kijken we naar wat er allemaal voor moois te vinden is op het gebied van tuinkussens. Want het aanschaffen van nieuwe kussentjes is de allersnelste manier om je tuinset of loungeset een nieuwe look te geven.

Welke soorten tuinkussens zijn er?

Het lijkt een beetje voor de hand liggende vraag, maar we kijken er toch even naar. Er zijn namelijk verschillende soorten tuinkussens. De volgende tuinkussens zijn het meest populair:

  • Tuinstoelkussens: voor gebruik in je tuinstoel. Deze categorie is onder te verdelen in dikke en dunne kussens, met een hoge rug of iets lager. En natuurlijk is ook de stofkwaliteit van belang. Een kussentje van de Action is anders dan eentje van een tuinmeubel speciaalzaak.
  • Zitkussens: zonder rug, alleen om te gebruiken in dining tuinstoelen.
  • Lounge kussens: zit- en rugkussens, die je gebruikt in de loungeset. Vaak een hele set om heerlijk relaxt te loungen.
  • Ligbedkussens: speciaal voor in een verstelbaar ligbed, extra lang dus.
  • Sierkussentjes: die passen natuurlijk overal, en worden zowel in loungesets, tuinsets als losse stoeltjes veel gebruikt.

Waar let je op als je een tuinkussen koopt?

Let allereerst goed op de afmeting van de stoel en meet het geheel goed na. Let ook op de hoogte van de stoel, want het zit én staat natuurlijk raar als het niet helemaal goed aansluit.  Denk daarnaast aan het comfort niveau wat je wilt (dikke of dunnere kussens?), en of je eventueel voor all weather kussens wilt gaan. Eén van de grootste merken in Nederland op het gebied van tuinkussens, is al jaren populair: de Madison tuinkussens. Dit merk is marktleider in Nederland. Ook dit jaar is er weer een fantastische collectie tuinkussens in vele stijlen. Neem snel een kijkje en laat je verrassen! Wij hebben zin in de zomer, jij ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.