Bamboe en siergrassen voor huis en tuin

Bamboe - Siergras 300Het gebruik van bamboe in je interieur of op je terras is een van de mooiste en meest duurzame trends van dit moment. Door bamboe te gebruiken haal je eenvoudig een  heerlijke tropische sfeer in huis. Bamboe lijkt op hout maar is eigenlijk een grassoort. Daardoor groeit het veel sneller dan hout. Bovendien is het gebruik van bamboe veel duurzamer is dan het gebruik van hout, omdat er geen bomen voor gekapt hoeven te worden. En wat ook fijn is: bamboe heeft een zeer lange levensduur en is daarom ook zeer duurzaam in gebruik thuis.

Een ander trendproduct wat op bamboe lijkt en ook zeer duurzaam in gebruik is, is siergras. Siergrassen hebben veel gemeen met bamboe. Meer weten over siergrassen? Kijk dan bij Siergrassen Plant en Grow. Hieronder geven we een paar impressies van de toepassing van bamboe en het onderhoud ervan.

Wat wordt er allemaal gemaakt van bamboe?

Bamboe 300Bamboe is niet alleen geschikt als kamerplant of als plant in de tuin, maar het is ook een zeer geschikt materiaal voor diverse accessoires en meubels. Naast de vele leuke accessoires en meubels van bamboe voor in en om het huis, wordt bamboe in huis ook toegepast voor bijvoorbeeld vloeren in plaats van het gebruik van laminaat of hardhout. In Oosterse landen worden zelfs hele huizen van bamboe gemaakt.

Een van de grote trends voor 2016 zijn de bamboe jaloezieën. Deze mooie jaloezieën geven een prachtige uitstraling aan de kamers en zijn ook zeer geschikt voor in de badkamer. Door de structuur van bamboe wordt weinig vocht vastgehouden en blijft het materiaal mooi. In de tuin zie je bamboe ook vaak als decoratie. Een andere leuke toepassing, zoals is weergegeven onderaan deze pagina, is een schutting van bamboe. Hierdoor creëer je een exotische sfeer in de tuin.

Decoreren met siergrassen

Wil je het geheel bijpassend decoreren? Maak dan gebruik van siergrassen. Deze zijn te verkrijgen in allerlei prachtige kleuren. En daarvoor hoef je niet eens naar de specialistische hovenier, want tegenwoordig zijn siergrassen in alle soorten en maten eenvoudig online te bestellen.

Het onderhoud van bamboe

Bamboe kent een zeer lange levensduur en is bovendien slijtvast. Bamboe binnen huis heeft over het algemeen geen onderhoud nodig. Bij bamboeproducten buiten huis zijn speciale reinigingsmiddelen en onderhoudsproducten verkrijgbaar. Door de harde buitenlaag heeft bamboe ook zonder lak of olie een lange levensduur. Mocht de kleur vervagen dan is het verstandig om alsnog speciale bamboelak of bamboeolie aan te brengen. Hier verleng je ook nog eens de al lange levensduur van de bamboeproducten.

 Bamboe 1024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.