Organiseer het perfecte tuinfeest

Je bent jarig, bent zoveel jaar getrouwd of je wilt zomaar het perfecte tuinfeest organiseren. Natuurlijk wil je origineel zijn en niet een standaard tuin feestje geven, maar een feest waar de gasten nog lang over na zullen praten. Lees dit artikel en je hebt de ‘tips’ om een onvergetelijk tuinfeest te organiseren.

Bescherming tegen eventueel slecht weer

Jammer genoeg is er in Nederland altijd een onzekere factor en dat is uiteraard het ‘weer’. Helaas hebben we hier geen invloed op. Zorg er voor dat je de tuin kunt overkappen mocht het gaan regenen. Een aantal dagen voor het uiteindelijke tuinfeest weet je wel of er regen wordt voorspeld of niet. Je kunt bij tuinmeubelspeciaalzaken grote feesttenten aanschaffen. Uiteraard zijn hier wel kosten aan verbonden. Een voordeligere oplossing kan zijn: Een aantal palen aanschaffen en een groot zeil van de bouwmarkt, deze kun je daarna strak over je tuin spannen. Let er uiteraard wel op dat je in het midden wel een hoger punt hebt, zodat er geen water op kan blijven liggen.

Originele hapjes op de barbecue

tuinfeest2Als je aan een tuinfeest denkt, dan denk je automatisch ook aan heerlijke barbecue gerechten. Een barbecue kan uiteraard niet ontbreken, maar het is dan wel leuk om niet alleen de standaard hamburgers klaar te maken.

Gerookte bierblikkip

Een groter stuk vlees op de barbecue doet het altijd goed en het is zeker niet standaard.  Ingrediënten: 1 Hele kip, 1 blikje bier, 2 el grof zeezout. Marinering kip: 2 TL uienpoeder, 2 TL paprikapoeder, 1 tl bruine suiker, ½ tl vergemalen zwarte peper, 1 el olijfolie.

 • Strooi het zout over de vlezige gedeeltes ven de binnenkant van de kip (niet op de rug). De kip is dan verpakt in een zichtbare laag zout. Rol de kip in plastic folie en leg het in de koelkast gedurende 2 uren.
 • Doe alle ingrediënten voor de marinade van de kip in een kommetje en meng deze goed.
 • Leg vier handen vol houtsnippers (voor de rooksmaak) in een schaal water gedurende minimaal 1 uur.
 • Bereid de barbecue voor met de deksel gesloten en zorg voor een temperatuur van ongeveer 200 graden.
 • Spoel de binnen en buitenkant van de kop met koud water om zo het zout te verwijderen, dep daarna droog met keukenpapier. Smeer de kip in met olie en kruid hem daarna met het kruidenmengsel (ook de binnenkant). Vouw de vleugelpunten achter de rug van de kip.
 • Open het blikje bier en giet ongeveer 1/3 uit. Zet het blikje bier vast in de gevogeltestomer.
 • Haal twee handvol houtsnippers uit het water en strooi het over de houtskool en sluit de deksel. Plaats vervolgens de gevogeltestomer met de kip op het grillrooster als het hout begint te roken. Gril de kip op indirecte gemiddelde warmte gedurende ongeveer 75-90 minuten, totdat er helder sap uit de kip komt en de kerntemperatuur in het dikste deel van het vlees 71 graden is.
 • Haal de kip van de barbecue en laat nog gedurende 10 tot 15 minuten rusten.

Pizza met rood fruit en witte chocolade

tuinfeest1Heerlijk verrassend toetje ter afsluiting van de barbecue. Ingrediënten: Kant en klaar pizzadeeg, 500 gr aardbeien, 250 gr frambozen, 100 gr bramen, 1 trosje druiven, 120 ml crème fraîche, 30 gr poedersuiker, 8 blokjes witte chocolade.

 • Bereid de barbecue voor met de deksel gesloten op 230-290 graden en verwarm de pizzasteen 15 minuten voor.
 • Rol het deeg uit en smeer de bodem in met crème fraîche en poedersuiker.
 • Strooi een beetje bloem op de pizzasteen en leg vervolgens de pizzabodem op de pizzasteen. Bak de pizza gedurende 3-4 minuten.
 • Leg de witte chocolade op de pizzabodem, sluit de deksel en bak nogmaals gedurende 3 minuten totdat de chocolade gesmolten is.
 • Snijd vervolgens het fruit in tweeën of in kwarten.
 • Haal de pizza van de barbecue en verspreid het fruit gelijkmatig over de pizza.

Bent u niet zo’n culinair wonder? Pasta is ook  altijd goed! Kijk voor inspiratie eens op het leuke blog van Kiki en bekijk de eenvoudige recepten. Succes gegarandeerd.

Verrassende drankjestuinfeest4

Citrus water

Neem een grote kan en vul deze met: sinaasappel, limoen en citroen in partjes. Druk met een stamper vervolgens de partjes goed plat, zodat er sap vrijkomt. Voeg vervolgens koud water toe met ijsblokjes.

Prosecco met rood fruit
Pureer aardbeien en frambozen en voeg deze naar smaak wens toe aan de prosecco. Je hebt nu een heerlijke frisse prosecco als welkomst drankje op je tuinfeest.tuinfeest-6

Vergeet de kinderen niet

Komen er ook kinderen mee naar je tuinfeest, vergeet deze  zeker niet te vermaken. Qua eten kunnen ze natuurlijk mee eten met de ouderen, maar nog leuker is om speciaal voor de kinderen ook hapjes te maken. Je kunt bijvoorbeeld een vuurschaal laten branden met grote saté pennen met daaraan: Marshmallows en knakworstjes om zelf lekker boven het vuur warm te maken. Om de kinderen te vermaken kun je een leuke ‘hangout’ plek maken. Gooi allemaal kussens in de hoek van de tuin en een aantal tablets en je vermaakt de kinderen die al iets ouder zijn op zijn best. Voor de iets kleinere gasten kun je mooi een springkussen huren of lenen van bekenden of vrienden. Uiteraard zijn er nog tal van mogelijkheden om een onvergetelijk tuinfeest te organiseren, maar door middel van dit artikel hopen we je toch iets op weg geholpen te hebben met leuke verrassende ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.