Loungen in de tuin met een loungeset

Wie wil er nou niet heerlijk kunnen genieten in eigen tuin van een lekkere relaxte plek om bijvoorbeeld een boek te lezen, een lekker drankje doen met vrienden of gewoon even een dutje te doen.  Een lekkere plek kun je uitstekend creëren door een loungeset aan te schaffen. Loungesets zijn er in diverse kleurstellingen, afmetingen, samenstellingen, etc.

Lounge dining

 

loungedining2

Al jaren zijn de loungesets niet meer weg te denken uit de tuinmeubelspeciaalzaken. Loungesets zijn er in verschillende soorten en maten, maar tegenwoordig bestaan er ook de zo gehete ‘lounge dining sets’. Lounge dining sets hebben het beste van twee werelden. Je kunt heerlijk comfortabel loungen, maar dineren in je loungeset is ook mogelijk, doordat de loungeset is uitgerust met een lounge dining tafel (hoogte bijna net zo hoog als een eettafel). Door middel van de volgende afbeeldingen krijg je een goed beeld van wat lounge dining inhoud.

Traditionele loungesets

Uiteraard zijn de traditionele loungesets waar je echt laag bij de grond in weg kunt dromen in vele maten en kleurstellingen verkrijgbaar. Het meest populaire blijft toch wel de hoekbank opstelling die naar wens uitgebreid kan worden met extra tussenelementen of lounge fauteuils. Het meest gebruikte materiaal voor de traditionele loungeset is kunststof vlechtwerk. Kunststof vlechtwerk draden zijn doorgaans plat, half rond of helemaal rond en geeft een mooie natuurlijke uitstraling aan de set. Overigens kan een ‘traditionele loungeset’ wel heel strak van stijl zijn. We bedoelen met ‘traditioneel’ in dit geval meer dat het een lage opstelling van een loungeset is.

loungeset3

 

Onderhoud van de loungeset

Als je de levensduur wilt verlengen van een loungesets, dan kun je deze het beste als volgt behandelen. Voor ieder materiaal zijn er speciale onderhoudsmiddelen verkrijgbaar. Voor vlechtwerk bestaat er bijvoorbeeld de vlechtwerk reiniger en de vlechtwerk beschermer, maar voor aluminium, polywood en graniet zijn ook belangrijke onderhoudsmiddelen verkrijgbaar. Vraag altijd advies bij de tuinmeubelspeciaalzaak voor het juiste onderhoudsmiddel voor je set. Daarnaast zijn er bij iedere loungeset passende beschermhoezen verkrijgbaar om de set te beschermen tegen weer invloeden, maar ook tegen vuil.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.