Herfstdecoratie voor binnen en buiten

De dagen worden korter, de blaadjes vallen van de bomen, meer regenachtig weer en het wordt kouder. De kans om je huis weer gezellig te maken voor deze donkere sombere dagen. Wat is er nou leuker om de herfstkleuren in en rondom het huis te halen.

HerstdecoratieHerfstdecoratie in de tuin

Ondanks dat er meer tijd binnenshuis wordt doorgebracht is het wel leuk om rondom je deur buiten gezelligheid te creëren. Denk hierbij aan een mooie lantaarn naast de deur, leuke gekleurde pompoenen, kastanjes en herfstgekleurde bladeren. Staat je tuinset nog buiten? Dan is het misschien wel leuk om herfstdecoratie op je tuintafel te leggen.

Herfstdecoratie in het huis

Haal de zomerse tinten maar weg uit je huiskamer, want het is tijd voor de oranje, bruin tinten in je huis. Heb je weinig inspiratie of tijd om zelf mooie herfststukjes te maken voor op de salon en eettafel, dan kun je uiteraard naar de bloemist gaan en een mooi kant en klaar stukje kopen. Wil je toch zelf aan de slag, dan volgen hierna een aantal leuke tips om je huis herfst klaar te maken.

Zelf decoratie maken

Dienblad kalbassenHerstdecoratie

  • Neem een dienblad, het liefst in een hout kleur.
  • Neem verschillende kalbassen en leg deze op de schaal.
  • Voeg vervolgens één of meerdere kaarsen toe.
  • Ter opvulling van de lege plekken kun je kastanjes gebruiken.

Bladeren uit het bos

Heel eenvoudig te maken en heel sfeervol is het zoeken van mooie gekleurde bladeren in het bos met een lange steel er aan. Zet vervolgens deze gekleurde bladeren in verschillende vaasjes op tafel.

Oude potjes beplakken met bladeren

Heel sfeervol en eenvoudig te maken zijn de oude potjes beplakken met bladeren uit het bos. Je hebt alleen lege potjes nodig, lijm en mooie bladeren die je in het bos kunt vinden.

 Hopelijk heb je door het lezen van dit artikel inspiratie opgedaan om je huis herfst klaar te maken. Houdt dit blog in de gaten voor nog meer verrassende artikelen over onder andere tips om je huis gezellig te maken in ieder jaargetijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.