Helemaal hip: de regenton is terug!

Het klinkt misschien ouderwets en misschien denk je meteen aan een groene ronde ton, maar dan heb je het mis, de regenton is tegenwoordig helemaal hip. Je vangt er natuurlijk water mee op wat je weer kunt gebruiken voor je tuin of je kamerplanten water te geven, maar het staat ook nog eens onwijs stoer in je tuin. Naast dat je het water voor eigen gebruik kunt gebruiken wordt een regenton vaak ook gekocht vanwege het regenwaterafvoer. In veel nieuwbouwwijken moeten huishoudens zelf zorgen voor de afvoer van het regenwater, door gebruik te maken van een regenton voorkom je pieken in het regenwaterafvoer richting het riool.

Groene regentonRegenton

De meest voordelige optie voor een regenton is de kunststof groene regenton. Kunststof is uitstekend geschikt voor alle weertypes en kan jaren meegaan.

Hippe wijnvat regen ton

Wil je een echte ‘Eyecatcher’ in je tuin, dan neem je de regenton gemaakt van een oud wijnvat. De regenton is groot en vaak gemaakt van eikenhout, wat een natuurlijke uitstraling geeft.

Voordelen van een regenton op een rij

  • Uiteraard is een regenton goed voor het milieu
  • In regenwater is nauwelijks kalk aanwezig. Voor planten is dit water beter, maar ook op potten e.d. zal minder kalk achterblijven.
  • De temperatuur is goed voor de planten, het is immers op de temperatuur van buiten.
  • In sommige gemeentes worden er subsidies gegeven voor het gebruik van een regenton. Het riool wordt immers minder belast.
  • Je kunt geld besparen op je waterrekening.

Overige tips

  • Laat de regenton in de winter leeglopen tegen bevriezing of plaats er een plastic bal in, dit voorkomt het kapotvriezen van de ton.
  • Ga je het opgevangen water gebruiken voor het besproeien van je gras? Houdt er dan wel rekening mee dat je meer mos kunt krijgen in je gras door de lagere PH waarde in het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.