Woontrends 2016

 

Stijlvol wonen in 2016, de nieuwste trends zijn gelukkig weer bekend en we zullen je er alles over vertellen! Veel trends waren al helemaal hot in designer-, beauty- en modewereld, maar zijn nu ook doorgezet naar de woontrends.

Woontrend 1: Okergoud

woontrend okergoudDe nieuwste trendkleur van 2016: OKERGOUD! Een felle kleur die echt de aandacht trekt maar zeker goed te combineren is met vele andere tinten. De trend “Okergoud” is daarom ook zeker goed te combineren met Woontrend 2: Poederkleuren. Kleuren zoals zacht roze, licht blauw en mint groen. Goud en goudtinten waren al een tijdje helemaal hot in de designerswereld. Maar ook in de modewereld, architectuur en op de beurzen was er al geen ontkomen meer aan. Het is de wereldwijde kleur van 2016!

Woontrend 2: Poederkleuren

woontrend poederkleurenZachte en aaibare kleuren, het heeft zo een zachte uitstraling dat je echt even wilt voelen. In deze woontrend worden verschillende poeder en huidskleuren gebruikt, denk hierbij aan zacht roze, mint groen, licht blauw en bijvoorbeeld beige maar ook zalm en terracotta passen in deze trend. De kleuren zijn weer goed te combineren met de trend “Okergoud” maar ook met koper, wit en zwart.

Deze woontrend is al meerdere jaren een echte mode trend die nu dan ook doorgezet is naar de interieur trend van 2016. Het zijn verfijnde kleuren dit gemakkelijk toepasbaar zijn in het gehele interieur. Het geeft je huis een vrouwelijke, neutrale en rustige uitstraling. Het is een perfecte basis voor iedere kamer, te combineren met natuurlijk allerlei kleuren en materialen!

Woontrend 3: Marmer

woontrend marmerEen terugkomende trend ”Marmer”. Marmer is een product dat eenvoud, elegantie en rust uitstraalt in je interieur. Marmer is er in verschillende kleuren van roze tot wit en in meerdere grijs variaties. Ook deze woontrend is weer goed te combineren met de andere trends van 2016. Marmer combineert goed met het okergoud, met de poederkleur en ook zeker met koper. Koper geeft een goed contrast aan de milde en zachte uitstraling van het marmer.

Je kunt marmer heel klein toepassen in het interieur maar je kunt het ook groots aanpakken. Wil je het klein aanpakken; gebruik een marmeren dienblad, kandelaren of bijzettafeltjes. Wil je het liever groots aanpakken doe dit dan met bijvoorbeeld; een marmeren eettafel, prints van marmer op behang of meubelbekleding of natuurlijk een marmeren vloer.

Woontrend 4: Koper

woontrend koperDe koper woontrend blijft ook dit jaar nog even doorgaan, deze trend was in 2015 al een enorme hit maar zal ook in 2016 terugkeren. Koper is een trend die heel breed is en op meerdere manieren toe te passen is in je interieur. Je kunt het eenvoudig houden en alleen koperen accessoires toevoegen aan je interieur maar je kan ook een complete wand in het koper schilderen of behangen met een koperkleurige print.

Er komen ook steeds meer koperkleurige meubelen op de markt, hiermee maak je een echt statement. De eyecatcher van je interieur. Koper kent niet echt één specifieke stijl, je kunt koper toepassen in een modern en strak interieur door het te combineren met de kleuren staal, goud of zilver. Heb je een landelijk interieur dan combineer je koper het beste met hout en natuurlijke tinten. Verder is koper goed te matchen samen met: ijsblauw, wit, oudroze en zwart!

Kortom: er zijn in 2016 een hoop nieuwe en spannende trends om toe te passen in je interieur, we hopen dat je hier mee veel woonideeën op hebt gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.