Waar voldoen goede tuinmeubelkussens aan?

Het zitcomfort van je tuinmeubelen is voor een groot deel afhankelijk van de meubelkussens. Tuinmeubelkussens zijn er in allerlei soorten en maten. Welke geschikt zijn voor in jouw tuin, lees je in dit artikel.

De kwaliteit van je tuinmeubelkussens wordt bepaald door twee  componenten: de stof en de vulling. Wie shopt voor tuinmeubelkussens, moet met beide bestanddelen rekening houden. Hieronder worden voor zowel de stof als de vulling enkele populaire voorbeelden opgesomd, waarmee je altijd goed zit.

Stof

De stof is niet alleen bepalend voor de uitstraling van de kussens, ook de kwaliteit ervan is er in sterke mate van afhankelijk. Wie het belangrijk vindt dat zijn kussens weersbestendig zijn – bijvoorbeeld omdat zijn tuinset niet onder een overkapping staat – zit goed met de stof sunbrella. Kussens van deze stof zijn waterafstotend, door de ademende acrylcoating. Hierdoor zijn de kussens bestand tegen een spatje. De stof is om die reden ook populair voor de bekleding van bootinterieur.

Ook de stof sunproof is een goede keuze. Deze stof lijkt op sunbrella, maar is beter bestand tegen verkleuringen door zonlicht. Daarnaast is imitatieleer of kunstleer populair. Dit materiaal wordt gemaakt van kunststoffen als polyurethaan en polyester. Voordeel hiervan is dat deze stoffen geen vocht opnemen, waardoor de kussens droog blijven.

Vulling

Ook voor vullingen zijn er veel mogelijkheden. Eén van de meest populaire vullingen voor buitengebruik is quick dry foam. Deze vulling is waterdoorlatend, waardoor de kussens na een regenbui snel weer droog zijn. Ideaal voor wie de kussens het hele jaar door buiten wil laten liggen.

Andere populaire vullingen zijn polyetherschuim, eco-schuim en koudschuim. Voordeel van polyetherschuim is dat het licht van gewicht is en stevig aanvoelt. Hierdoor zijn de kussens makkelijker te verplaatsen. Het materiaal veert daarnaast goed terug. Eco-schuim is een zacht materiaal dat enorm comfortabel zit. Het materiaal wordt daarnaast op milieuverantwoorde wijze geproduceerd. Koudschuim, tot slot, is een ideaal materiaal voor wie intensief gebruik maakt van zijn tuinmeubelen. Deze stevige vulling heeft meer veerkracht dan de andere vullingen, maar is daarnaast ook een stuk zwaarder.

Bron: Fonteyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.