Tuintips mei

Het voorjaar is echt in volle gang in de maand mei. De bloemen schieten als paddenstoelen uit de grond en de vogeltjes zijn druk met nestelen. Het weer kan nog wisselvallig zijn, maar er komen ook steeds meer gezellige zonnige dagen. Tijd om de tuin in te gaan!

Mei bloeiers

Tijd voor gezellige bloemen in de tuin, eindelijk wat kleur na die grauwe winter en het vaak kille voorjaar. Denk bijvoorbeeld eens aan Vrouwenmantel, mooie Tulpen en het Zeeuwse Knoopje. En ook de kruiden doen het erg goed, zoals Bieslook. Zelf heb ik nog wat Cherrytomaatjes van de Albert Heijn moestuintjes opgekweekt. Na het hele voorjaar binnen te hebben gestaan, mogen ze nu eindelijk naar buiten. Na de IJsheiligen is het gevaar op nachtvorst voor een groot deel geweken en kan je de plantjes gewoon naar buiten doen.

 

Wat te doen in de tuin in mei?

Het is al weer tijd voor kunstmest. Juist in een wat nattere periode is het prima om dit goed over de tuin te verdelen. Wanneer het zonnetje schijnt kan in deze periode de eerste groei van het gras voorkomen en ineens ontzettend hard gaan. Houd het goed bij en zorg er voor dat je regelmatig maait. De maand mei is tevens heel geschikt om je tuinset of loungeset weer onder de afdekking vandaan te halen, de groene aanslag eraf te poetsen en heerlijk buiten te gaan zitten. Op naar de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.