Tuintafels

Samen genieten van buiten eten of lekker loungen in de zon met een drankje? Een tuintafel is tegenwoordig niet meer weg te denken. Hieronder vind je een korte uitleg over tuintafels en de soorten die te verkrijgen zijn. Ook kun je lezen hoe je een tuintafel het beste kunt schoonmaken en onderhouden.

Welke soorten tuintafels zijn er?

Tuintafels 300 2Elke tuintafel past weer bij een andere set. De traditionele tuinsets, ook wel diningsets genoemd, bedoeld om aan te eten zijn hoge tafels en vaak van aluminium gemaakt. De tafel bij een loungeset wordt  juist weer gebruikt om een drankje op te zetten en niet om aan te eten, deze zijn daarom vaak een stuk lager. Bij lounge diningsets zit de hoogte van de tafel er precies tussenin: deze tuintafel is hoog genoeg om aan te eten, maar is weer iets lager dan set. Ook zijn er diverse bijpassende bijzet tafels te verkrijgen.

Kijk dus goed wat voor soort tuinset je hebt, hoeveel ruimte je hebt en hoeveel je wilt besteden als je van plan bent om een tuintafel aan te schaffen.

Tuintafels zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten, maar ook in verschillende materiaalsamenstellingen. Het frame van een tuintafel kan bijvoorbeeld van verschillende soorten hout zijn gemaakt, zoals van robuust teakhout. Maar je kunt ook voor gemak kiezen: bijvoorbeeld voor een frame wat is gemaakt van sterk aluminium met vlechtwerkdraad eromheen. Dit vlechtwerk kan ook van duurzaam kunststof zijn gemaakt, zoals polywood, wat toch een echte houtuitstraling geeft. Het grootste voordeel hiervan is dat het materiaal niet kan gaan rotten en er geen barsten in kunnen komen. Deze soort kunststof tuintafels zijn erg populair en geven je tuin een mooie uitstraling.

Tuintafels 300Het schoonmaken en onderhouden van je tuintafel

Omdat er veel verschillende materialen worden gebruikt is het belangrijk dat je het juiste onderhoudsproducten gebruikt, passen bij het frame materiaal en tafelblad. Bij teakhouten tafels is het aan te raden om deze een keer in de twee jaar in te oliën. Zorg dat de tuintafel schoon en droog is voordat je olie gebruikt. Breng dat de olie aan met een doek of kwast. Het gevolg van het gebruik van olie is dat het de levensduur van de teakhouten tafel verlengt. Andere houten tafels kun je beter beitsen. Vergeet niet om de tafel eerst schoon te maken en licht op te schuren voordat je de dunne laag beits aanbrengt. Breng echter geen dekkende laag aan op teakhouten tafels.

Voor de tuintafels die zijn gemaakt van kunststof vlechtwerkdraad zijn er speciale schoonmaak- en onderhoudsproducten te verkrijgen. Voor tuintafels met een kunststof polywood tafelblad zijn speciale onderhoudsmiddelen te verkrijgen. Laat je daarom goed voorlichten door je tuinmeubelspecialist!

Tuintafels 1024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.