Tuinkas steeds populairder

Uit onderzoek is gebleken dat veel gezinnen met een vrijstaande woning een tuinkas in hun tuin hebben staan. Als we de respondenten vroegen naar de reden van de aanschaf van de tuinkas werd er vaak aangegeven dat de kas voornamelijk gebruikt wordt voor het kweken van groenten en fruit. Uit het onderzoek is dus gebleken dat veel gezinnen weer hun eigen groenten en fruit kweken, ze kunnen hier op lange termijn geld mee besparen en het kost relatief weinig moeite om het zelf te kweken.

Voordelen en mogelijkheden van een tuinkas

Met een tuinkas kun je het kweekseizoen verlengen, zo kun je het kweken van groenten en fruit na de warme periodes gewoon voortzetten in je tuinkas en ben je dus niet seizoensgebonden. Hierdoor kun je ook meer besparen met het kweken van eigen groenten en fruit. Daarbij zal de kwaliteit van de voeding ook beter zijn, door gebruik te maken van een tuinkas worden de groenten en fruit ook niet blootgesteld aan (hevige) weersomstandigheden. Daarnaast kun je de groei en ontwikkeling ook meer sturing geven, je kunt binnen in de tuinkas alle factoren regelen. Denk hierbij aan de temperatuur, bestrijding, water geven etc.

Belangrijk: kies voor veilig glas in jouw tuinkas

De meest gebruikte glassoort bij tuin en hobbykassen is veiligheidsglas. De naam zegt het natuurlijk al, dit is een veilige glassoort die het meest bestendig is tegen de omstandigheden in en rondom de kas. Een absolute must wanneer er bomen in de omgeving van de kas staan, er vaak kinderen aanwezig zijn of andere risicovolle situaties.

Belangrijk om te weten is dat deze glassoort geen (negatieve) effecten heeft op de resultaten van uw gekweekte groenten en fruit. Het glas wordt thermisch behandeld waardoor de uitstraling gelijk blijft t.o.v. een ‘normale’ glassoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.