Trendy tuinkussens voor deze zomer!

Tijd om je tuin op te fleuren met mooie tuinstoelkussens! Wat zijn de trends voor 2016? En waar vind je de leukste kussentjes online? Lees snel alles over tuinstoelkussens.

Soorten tuinstoelkussens

Bij tuinstoelkussens denk je wellicht aan de standaard kussens die je in je tuinstoelen hebt zitten. Van die kussens die er al 100 jaar in zitten en wellicht al wat verkleurd zijn. Daarom juist heel leuk om je tuinset op te fleuren met een setje nieuwe kussens. Deze soorten tuinstoelkussens zijn er allemaal:

  • Stoelkussens voor verstelbare stoelen (dikke, extra comfortabele variant, of juist fiber dun)
  • Lounge kussens (heerlijke kussens voor op je loungeset)
  • Ligbedkussens (voor een verstelbaar ligbed voor buiten)
  • Sierkussens (voor het opfleuren van een tuinset of loungeset)

Bekende merken tuinkussens

Bekende merken op het gebied van tuinkussens zijn bijvoorbeeld Madison en Cinderella. Deze merken staan bekend om hun prachtige designs en sterke outdoor stof kwaliteit. Voor loungekussens zijn de all weather kussens erg in opmars. Veel bekende tuinmeubelmerken, zoals Garden Impressions, maken gebruik van all weather materialen, bijvoorbeeld van de bekende fabrikant Sunbrella.

Tuinkussens schoonmaken en onderhouden

Over het algemeen kan je de hoes van een tuinkussen eenvoudig eraf ritsen en in de wasmachine gooien. Let er bij loungekussens wel extra goed op, dat als je all weather kussens hebt, dat deze hun beschermlaag enigzins verliezen. Dan is het aan te raden om de kussens even te behandelen met een speciale spray om deze opnieuw waterproof te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.