Tips voor het onderhouden van je tuin

Het aanleggen van een tuin is het een, het onderhouden is het ander. Om je tuin in een goede conditie te houden, dien je namelijk wat inspanningen te verrichten. Na verloop van tijd gaan de bloemen namelijk verwelken, moeten bomen en planten worden gesnoeid en moet onkruid worden verwijderd. Hoe je je tuin efficiënt kan onderhouden lees je in dit artikel!

 

Bloemen verwelken

Een tuin vol met bloemen geeft een ontzettend vrolijke en frisse sfeer. Echter gaan bloemen verwelken en lijk je weer terug bij af te zijn. Dit hoeft zeker niet zo te zijn! Bloemen kun je namelijk snoeien zodat je er langer van kunt genieten. Sterker nog, door te snoeien komen er nog meer bloemen voor terug! Door te snoeien zal de zaadproductie stoppen, waardoor de bloem meer energie zal stoppen in het vormen van nieuwe bloemknoppen voor het opvolgende jaar. Hierdoor hoef je dus niet elk jaar opnieuw bloembollen te planten!

Bladeren verwijderen

Kijk regelmatig of het gazon niet vol ligt met bladeren. Door het ophopen van bladeren, kan er namelijk geen zonlicht bij de grond komen. Dit gaat ten koste van de bloei van de bloemen.

Gras maaien

Ook het gras dient op de goede lengte te zijn. Doorgaans groeit het gras door tot de herfst en soms zelf tot de winter, afhankelijk van het weer. Het gras mag een paar centimeter hoog zijn voor het beste resultaat. Door het gras op de goede hoogte te houden voorkom je onkruid.

Winter

Niet alle planten en bloemen zijn bestand tegen de kou van de winter. Deze bloemen en planten hebben dan extra aandacht nodig. Welke bloemen en planten wel en niet bestand zijn tegen de winter, kun je navragen in een speciaalzaak.

Tuinhulp

Heb je zelf geen groene vingers, maar ben je wel dol op een tuin in volle bloei? Schakel dan een tuinhulp in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.