Tips om je tuin sfeer te geven

Het zonnig seizoen staat weer voor de deur en dus is de tijd weer aangebroken om de tuin weer aan te pakken. Echter kan dit een vervelend klusje zijn, zeker als je niet bent gezegend met groene vingers. Toch hoeft het niet heel ingewikkeld te zijn. Met slechts een kleine inspanning kun je je tuin al snel omtoveren tot een waardig pronk stukje. In dit artikel geven we enkele tips waarmee je met relatief weinig moeite om mooie tuin kan creëren waar je jaren van kan genieten!

Flora

De meest gebruikte manier om je tuin letterlijk en figuurlijk kleur te geven, is om planten en bloemen neer te zetten in de tuin. Het geeft al snel een frisse look en wie wordt er nou niet vrolijk van al die kleuren? Een veel genoemde tegenargument is het onderhoud. Je moet de meeste bloemen en planten namelijk regelmatig water geven en na verloop van tijd moeten er nieuwe bloembollen worden geplant. Gemiddeld gaan bloemen een jaar mee, waarna ze vervangen moeten worden. Echter bestaan er ook bloemen waar je na een jaar simpelweg enkel de bloem hoeft te snoeien, waarna het opnieuw zal gaan bloeien. Dit is dus enkel een kleine inspanning bij het planten van de bloembollen.

Tuinbeelden

Een andere tijdloze manier is het plaatsen van tuinbeelden. Tuinbeelden kunnen op een simpele manier de tuin een bepaalde uitstraling geven. Ga je voor een rustige Oosterse tuin? Denk dan aan een grote Boeddha voor een rustige tuin. Voor meer rust en vrede; een elfje. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een luxe uitstraling, denk dan een een groot beeld van een Romeinse held om een prominente plek. Benieuwd wat voor tuinbeelden er allemaal zijn? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.