Opblaasbare jacuzzi

Een opblaasbare jacuzzi, waar denk je dan aan? Bij een opblaasbare spa, whirlpool, bubbelbad of jacuzzi denk je waarschijnlijk meteen aan ontspanning en luxe, want een spa in de tuin is natuurlijk heerlijk. Het is dan ook gemak om een opblaasbare jacuzzi te hebben, er hoeft namelijk niet het hele jaar een plek voor de jacuzzi te zijn. Dit kan overigens wel, maar als je de voorkeur hebt om hem op te bergen is dat mogelijk. Ze zijn over het algemeen eenvoudig op te zetten en te demonteren.

Bovendien kost een opblaasbare spa heel wat minder dan er een volledig laten inbouwen. En verder belangrijk: een beetje ‘vaste’ jacuzzi begint bij een bedrag van zo’n 2000 euro. Een opblaasbare jacuzzi begint bij een paar honderd euro en is ook nog eens veel praktischer in gebruik.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een opblaasbare spa?

Opblaasbare jacuzziBij de aankoop van een opblaasbare jacuzzi is het allereerst belangrijk om te kijken waar hij in de tuin kan staan. Daarnaast zijn er diverse soorten en maten te verkrijgen. Het kwaliteitsmerk Intex is een van de bekendste op het gebied van opblaasbare spa’s. Zo heeft Intex vierkante en rechthoekige spa’s en deze zijn te verkrijgen met bubbels, jets of allebei. Ook zijn er voor de liefhebbers modellen met een speciaal zoutwatersysteem.

Voor de opblaasbare spa’s zijn er daarnaast ook diverse praktische accessoires. Zo zijn er onder andere een bekerhouder voor op de rand van de spa waar je een drankje op kan zetten. Er is ook een zitje voor in de jacuzzi en een hoofdkussen te verkrijgen zodat het ontspannen in je eigen jacuzzi nog comfortabeler wordt.

Onderhoud en levensduur van een opblaasbare jacuzzi

Wat het onderhoud betreft, zijn de meeste onderdelen onderhoudsvrij. Het is daarnaast verstandig om een keer per jaar een grondige reiniging uit te voeren. Het reinigen van de leidingen is daarbij het belangrijkst voor de levensduur. De gemiddelde levensduur van een opblaasbare spa is ongeveer 10 jaar. Dit kan verschillen tussen de 8 en 12 jaar door bijvoorbeeld de gebruikersintensiteit. Voor het onderhouden zijn diverse onderhoudsmiddelen te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.