Nieuw: de verticale tuin

Heb je een kleine tuin of alleen een balkon? Dan is een verticale tuin een leuk idee. Het is een handige en mooie oplossing om je tuin of balkon sfeervoller te maken. Een verticale tuin maakt elke tuin groener. Je kunt een muur of schutting mooi opfleuren door er bakken of een rooster aan te maken met planten erin. Bovendien is het aanleggen van een verticale tuin helemaal niet duur.

Waar denk je aan bij een verticale tuin?
Pallet moestuin 300

De verticale tuin is een van de grote trends en je kunt ze eenvoudig zelf maken. Hang bijvoorbeeld een aantal bakken op aan de schutting of gebruik een pallet en je hebt de basis voor een verticale tuin. Daarnaast zijn er natuurlijk ook kant-en-klaar pakketten te verkrijgen zoals een plantenzak die je gemakkelijk kan ophangen. Voorbeelden van planten die het goed doen in een verticale tuin zijn klimop en varens. Naast een siertuin kun je ook een zogeheten ‘eetwand’ creëren. Dit kun je doen door een pallet of bak te vullen met aarde en bijvoorbeeld een aantal soorten kruiden erin te planten.

Het werkt het beste als je horizontaal begint en de pallet of bak steeds iets verticaler zet. Op deze manier vallen de planten er niet zomaar uit omdat de wortels dan goed vast zitten. Zo heb je op een leuke manier een ‘eetwand’ gemaakt en ziet je tuin of balkon er een stuk groener uit.

Het verzorgen en bijhouden van een verticale tuin

Je kunt er voor kiezen om bij de aanleg van een verticale tuin, een irrigatiesysteem erbij te maken. Hierdoor wordt het water geven erg gemakkelijk. Let daarbij wel op dat in het geval van een verticale tuin aan een schutting, deze niet te nat wordt. Hierdoor kan het hout natuurlijk gaan rotten. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van verticale tuinen en eventuele irrigatiesystemen. Verder zit er weinig verschil in het onderhoud in vergelijking met een normale horizontale tuin.

Verticale tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.