Kersttrends interieur 2016

Op zoek naar inspiratie voor Kerst? Bekijk dan de Kersttrends voor u interieur van 2016. Tijd om uw huis helemaal om te toveren in de ideale kerstsfeer. Nu zijn er allerlei interieurstijlen waar u mee aan de slag kunt. Wat is helemaal hip deze kerst? Bekijk de kersttrends interieur 2016.

Kersttrend 1: Marsala en Eucalyptus

Voordat we beginnen met de trends zullen we het eerst hebben over welke kleuren helemaal hot zijn deze kerst. De trendkleuren voor deze kerst 2016 zijn marsala en eucalyptus. De kleur van Eucalyptus is een groene kleur en daar een lichtere variant van. De marsala is een rode kleur en dan vooral dieprood. Ideaal om te verwerken in uw kerstboom of interieur.

Kersttrend 2: Warm, sfeervol en werelds

Uw woning helemaal sfeervol en warm aangekleed. Gebruik de kleuren marsala, koper en licht goud. Dit zijn warme kleuren die prima te verwerken zijn in accessoires. Richt uw boom helemaal in met deze kleuren en gebruik een mooie frisse kleur die match met de andere kleuren. Wit is een prima kleur hiervoor en zorgt voor een extra puurheid. Bij deze kersttrend is het goed om verschillende culturen te betrekken. Denk aan kussens in Marokkaanse stijl met dromen vangers uit Noord-Amerika. U kunt het zo gek maken als uzelf wilt. Geeft u uw woonkamer een hele makeover of voegt u gewoon een paar leuke accessoires toe?

Kersttrend 3: Landelijk groen en truffelbruin

Bij deze trend is het belangrijk om het groen terug te laten komen. Gebruik daarom kerstgroene planten in uw kerststukken en interieur. Hout is ook een prima materiaal om een landelijke sfeer te creëren. Daarnaast is dit prima te combineren met truffelbruin. Voor de kerstboom is het beste om lichte tinten groen en truffelbruin te gebruiken. In het interieur kunt u mooie kaarsen neerzetten en raamdecoratie ophangen. De kleuren wit, okergeel en een mooie zachte tint oranje valt uitstekend te combineren met een lichte tint groen en truffelbruin. Deze kleuren samen met al dat hout geeft een warm en sfeervol gevoel.

Kersttrend 4: Scandinavische tintjes

Oranje is een kleur die u toch veel gecombineerd ziet worden deze kerst. Samen met rood en wit zijn dat dan ook de kleuren die de hoofdlijnen tekenen in deze trend. Deze trend wordt het helemaal dit jaar. Dek uw tafel met een rood tafelkleed en bedek hem met witte kandelaars en oranje kaarsen. Daartussen allerlei kerstgroen en u heeft een leuke kersttafel. Uw kerstboom is ideaal te combineren met de kleuren van deze trend. Vergeet geen papieren knutsels in de boom, dit hoort helemaal bij de trend. Wat ook veel voor komt is het gebruik van hout.  Ook leuke dekentjes en vloerkleedjes zijn leuk om uw interieur sfeer mee te geven.

Kersttrend 5: Luxe, luxe, luxe!

Wilt u een mooie elegante en luxueuze kerst dit jaar? Dan zal deze trend u zeker aanspreken. Hierbij draait het allemaal om de kleur roze, parelmoer en een kleine touch van de kleur marsala. Het gebruik van veel bijzonder accessoires zoals pauwen, duiven of veren. Gebruik in uw interieur wit met de kleur oudroze en parelmoer. Dit geeft een rustgevend gevoel. Bent u meer een type die het allemaal wat elegant, maar toch stoer wilt hebben. Dan is het prima om de kleur zwart in uw kerstboom te verwerken. Daarnaast kunt u de kleuren net zoals bij de andere stijlen ook gebruiken bij uw aankleding. Om de tafel aan te kleden is het leuk om gebruik te maken van marmeren kleuren en natuurstenen. Ook schelpen en glanzende vazen zijn prima te gebruiken bij deze stijl.

Kersttrend 6: Traditioneel rood

Met de kleurentrend van dit jaar is de traditionele kleur rood prima voor uw kerstboom. Met de marsala als kerstkleur van 2016 ziet uw interieur er prachtig uit. Mooie dieprode kaarsen, kussens of fleece dekens. Daarnaast valt de kleur rood met veel andere kleuren te combineren. Wilt u nog meer warme tinten gebruiken kies dan voor goud en bruin. Wilt u meer een frisse tegenhanger, dan kunt u kiezen voor een witte of huidskleur roze. De kerstboom kunt u zelf inrichten zoals die naar wens is. Gebruik rode kerstballen, met leuke figuurtjes of antracietkleurige letters.

Een hele fijne kerst gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.