Kerstdecoratie voor buiten

De kerstperiode is één van de gezelligste periodes van het jaar. Binnen in huis heb je vast alles al helemaal in de kerstsfeer. De kerstboom staat en de rest van het interieur is hier op aangepast. Maar ook je tuin die nu wat grauw is in deze tijd van het jaar kun je omtoveren tot een echte kersttuin!

Kerstdecoratie | Versiering

Je kunt je tuin op allerlei manieren versieren en het heel groots uitpakken of het toch subtiel houden. Hier onder een paar tips hoe je de tuin kunt aankleden in kerstsfeer.

Kerstverlichting voor buiten

Met verlichting doe je al heel veel. Er is speciale led verlichting verkrijgbaar voor buiten, dit zijn vaak slingers met lampjes. De slingers zijn er in veel varianten bijvoorbeeld heel strak en eenvoudig, maar ook met lange ijspegels, sterren of bolletjes er aan vast die licht geven. Je kunt de lichtslang langs de contouren van je huis hangen maar kunt er ook zelf figuren van maken.

Hang je ze langs het huis en wordt het donker? Dan zie je het gehele huis oplichten wat een speciaal effect geeft. Ook de boompjes in de tuin kun je verlichten met bijvoorbeeld een lichtnetje of hang er leuke kandelaartjes in!

Kerstdecoratie | Kerstaccessoires voor buiten

Kerst foto 300 4Naast verlichting zijn er natuurlijk nog andere manieren om je tuin om te toveren tot een kerstparadijs. Er zijn genoeg accessoires die ook tijdens het koude en natte weer buiten kunnen blijven staan. Gebruik accessoires en materialen die echt bij de winter horen. Maak een leuke setting van een slee, skiën of schaatsen. Zet op de slee bijvoorbeeld een mooi windlicht en plaats wat leuke kerstplantjes. De schaatsen kun je ophangen aan de schutting met bijvoorbeeld wat kersttakken er in.

Ski-latten zijn leuk om ergens bij te zetten en geven die echte wintersfeer! Veel natuurlijke producten zoals dennenappels, hout, dennentakken en riet blijven goed buiten. En ook buiten maken kaarsjes de sfeer compleet.

Kerstdecoratie |Kerstgroen voor buiten

Bij kerstgroen denk je natuurlijk direct aan de kerstboom. Zet bijvoorbeeld een klein kerstboompje in een pot en hang er dennenappelen en leuke houten of plastic hangers in ( deze vallen niet zomaar stuk tijdens een windvlaag ). Maar niet alleen de kerstboom hoeft te zorgen voor die kerstsfeer. Er zijn nog meer andere leuke planten die bij de kerst horen. Coniferen, hulstbesjes, sierappeltjes, skimmia en dennenappels horen ook echt bij de kerst. Hang aan de voordeur een leuke kerstkrans van dennentakken of eucalyptusblad, dit geeft je huis direct al een gezellige kerstsfeer. Hang in de krans besjes, sierappeltjes of dennenappels. Houd je van blingbling, spuit de dennenappels dan goud, zilver of koper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.