Tips voor het inrichten van een industriële tuin

Voor iedereen ziet de ideale achtertuin er anders uit. En dat is begrijpelijk. De ene persoon geniet volop van een romantische tuin, de ander heeft liever een moderne tuin met meer industriële elementen. Bij het inrichten van een strakke industriële tuin is belangrijk dat de basis goed is. Vanuit daar kun je verder met het plaatsen van de industriële tuinmeubels en elementen. De industriële tuin is ook een mooie aanvulling als je deze stijl ook binnen in je huis hebt doorgevoerd. De industriële woonstijl is een echte opkomende trendstijl.

Industriële tuin; de basis

Als je een tuin gaat inrichtingen is het handig om een aantal punten op papier te zetten. Een tuinplan, Interieur en tuin geeft een aantal tips.

  • Ligging van het terras of meerdere terrassen
  • Ligging van het eventuele gazon
  • Houten vlonder of meerdere houten vlonders
  • De borders met planten en een moestuin
  • Kruidentuin horizontaal of verticaal
  • Een goed lichtplan
  • Een eventuele overkapping

Daarna kun je verder bouwen aan de elementen van een industriële tuin. Een industriële tuin creëer je door te werken met verschillende soorten materialen. Hierbij kun je denken aan: hout, rietenmatten, metaal en een beetje retro in de vorm van riet.

Eyecatcher: grote industriële tuintafel

Uiteraard hoort bij een mooi aangelegde tuin ook een goede tuintafel met daarbij passende tuinstoelen. Er zijn vele grote industriële tafels voor buiten op de markt. Een tafel voor buiten kenmerkt zich  door de stevige constructie met een robuust en sfeervolle karakter. En uiteraard materiaal wat goed tegen weersinvloeden kan! De industriële tafels zijn verkrijgbaar in verschillende tafelpoot vormen.

  • De u-poten: De poten staan aan de kop van de tafel. Hierdoor kan je makkelijk ‘instappen’.
  • Kruispoten: de poten staan onder de tafel, ruimte voor iedereen.
  • Kruispoten met dwarsbalk: een robuuste dwarsbalk.

Houten, industriële tuinbanken

Er zijn veel robuuste houten tuinmeubelen die perfect passen bij een industriële tuin. Hout is een fijne basis om te gebruiken in de tuin. De voorkeur van het type meubel kan je af laten hangen van het gebruik. Wil jij onderuitgezakt genieten van de tuin? Dan is een loungeset van teakhout zeker een goede keuze. Wanneer je liever wat meer rechtop zit kan je kiezen voor een teakhouten tuinbank. Hout geeft sfeer en body aan jouw industriële tuin, werkt met mooie groene planten zoals bamboe of een vijgenplant voor een stoer geheel.

Industriële retro terrasheaters

Wanneer je tijdens de koelere zomeravonden ook wil genieten van de industriële tuin biedt een terrasheater een goede uitkomt! Terrasheaters zijn er zowel in een hangende als een staande variant. Een hangende terrasheater kun je goed onder de overkapping, of parasol hangen. Heb jij geen overkapping maar wil je wel genieten van een aangename temperatuur, dan is een staande vuurtafel een goede keuze. Op die manier kan je nog lang van de zomeravond genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.