Drie tuintrends voor 2016

Inmiddels zitten we in een nieuw jaar en dat betekent dat er weer druk wordt gespeculeerd over allerlei zaken, zo ook over de tuintrends van 2016. Hoe gaat de tuin er dit jaar uitzien en welke trends moeten we zeker in de gaten houden? In dit artikel wordt vast een tipje van de sluier gelicht over 3 tuintrends die we kunnen verwachten in 2016.

1. Binnen en buiten dezelfde stijl

In 2015 werd er al een begin gemaakt met het dat het contrast tussen binnen en buiten steeds kleiner wordt en naar verwachting zal in 2016 dit zich nog verder gaan ontwikkelen. Het interieur wordt vaker aangepast aan de tuinartikelen. Voornamelijk voor balkons en kleinere tuinen zullen de verschillen steeds kleiner worden. Je gaat steeds meer kleuren zien die met elkaar overeenkomen en dat er een eenheid ontstaat tussen binnen en buiten.

2. Meer groen

Een andere trend die vaker gaat terugkomen in 2016 is dat er meer groen in de tuinen gaat ontstaan. Meer beplanting en minder bestrating wordt het doel van dit jaar. Het blijkt namelijk dat groene kleuren in onze tuin ons tot rust brengt. Veel mensen zijn daarom geneigd om meer planten en bloemen te nemen in plaats van tuintegels. Zodoende zal het meer op natuur gaan lijken en worden het geen strakke lijnen meer. Ook wordt het aanleggen van kunstgras of gewoon gras steeds populairder. Op die manier creëren we voor onszelf een soort oase waar we heerlijk kunnen genieten en tot ontspanning kunnen komen.

3. Eigen groente verbouwen

Anno 2016 gaan we ook steeds vaker eigen onbespoten groente en fruit verbouwen in de tuin. Het schijnt dat mensen daar meer behoefte aan krijgen en dat het ook nog eens bijzonder leerzaam is.  Lijkt het jou ook niet gaaf om je eigen moestuin te hebben waar je zelf groente kunt kweken? Vaak maakt het niet eens uit hoe groot je stuk grond is waar je dit op gaat doen. Met creatieve oplossingen kan je namelijk al een eind komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.