De meest gemaakte fouten bij de aankoop van een loungeset

Eindelijk heb je de beslissing genomen om die lang gewenste lounge set te gaan kopen voor in je tuin. Je bent zo enthousiast dat je meteen naar de tuinmeubelspeciaalzaak vertrekt, maar is dit wel handig? Wij geven je graag advies waar je aan moet denken voordat je richting de winkel vertrekt.

Checklist aankoop loungeset

Bedenk goed wat je doel is van je aankoop. Hieronder volgt een overzicht van de dingen waar je zeker voor de aankoop over na moet denken:

  1. Ben je van plan om lekker te gaan loungen in de tuin of wil je graag lekker eten in de tuin.
  2. Hoeveel zitplaatsen moet de set minimaal hebben. Uit hoeveel personen bestaan je eigen gezin, maar houd ook rekening met de eventuele visite.
  3. Heb je een goed beeld van de plek waar de set in de tuin moet komen te staan? Het is altijd handig om even het terras op te meten, dan weet je gelijk of een set überhaupt wel in je tuin gaat passen.
  4. Heb je bij slecht weer en in de wintermaanden ruimte om bijvoorbeeld de lounge kussens binnen op te bergen? Is dit niet het geval, dan is het wellicht verstandig om naar all-weather materialen te kijken.
  5. Moet de nieuw aan te schaffen set passen bij al andere tuinmeubelen in de tuin? Misschien is het dan handig om bijvoorbeeld het kleinste element van de huidige tuinset mee te nemen naar de winkel. Je kunt dan gelijk goed kijken welke kleuren het mooiste matchen.
  6. Wil je zeker weten dat de set mooi zal staan op je terrastegels, dan is het aan te raden om misschien een tegel mee te brengen naar de winkel. Je kunt dan mooi de kleurcombinatie beoordelen.
  7. En als laatste: bedenk vooraf goed welk budget je hebt voor de set. Je kunt dan gericht door de tuinmeubelspeciaalzaak lopen.

Met bovenstaande checklist weet je in ieder geval zeker dat je goed voorbereid op pad gaat voor het uitzoeken van de passende set in je tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.