Mijn achtertuin onderhouden door een tuinman, wat vind ik ervan?

Sinds vijf jaar in onze nieuwe woning hebben wij een tuinman deze zomer ingehuurd om onze tuin te onderhouden. Dit heeft hij de hele zomer gedaan en daarom schrijf ik dit artikel over onze tuin en wat ik ervan vond. Hij heeft ook bij ons de tuinbestrating en het verder van de tuin aanleggen uitgevoerd en dat resultaat vonden wij fenomenaal en daarom huurden wij hem ook weer opnieuw in voor het tuinonderhoud.

Hoe ziet onze tuin er dan uit?

Wij hebben een vrijstaand huis met daarom heen tuin. Een gedeelte van de tuin bestaat uit een stenen terras met daarop zitplaatsen, een parasol en een tafel natuurlijk. Ook staat hier de barbecue waarop wij in de zomer vaak lekkere dingen klaar maken.

Dit is een vierde van de tuin, het tweede deel van de tuin bestaat uit een vijver met daarom heen grind en heggen. Dit is een gedeelte waar veel onderhoud voor nodig is. Het derde deel van de tuin is een groot grasveld waarop twee kleine doeltjes, een trampoline en verschillende bomen staan. Het laatste gedeelte van de tuin bestaat uit een gedeelte zwembad, plekken om te zonnen en een gedeelte schuur waar wij spullen in kunnen opslaan.

Wat deed de tuinman?

Onze tuinman deed eigenlijk alles onderhouden van de tuin. Het maaien van het gras, bijhouden van de planten, bloemen, heggen en andere groen die in de tuin aanwezig is. Ook maakt hij onze zwembad schoon, haalt onkruid weg, bemest het gras, snoeit de bomen en onze tuinomheining die bestaat uit planten, bomen en heggen.

Wat was onze mening erover?

Wij waren echt heel erg tevreden over de services van de tuin. Hij was altijd mooi op tijd en ging altijd pas weg wanner de taken van de dag uitgevoerd waren. Hij was altijd erg vriendelijk, legde veel uit wat hij deed en hoe hij het deed en deed moeilijk over wat extra werk als dit niet te veel tijd koste. Mijn tuin zag er altijd op en top uit en ook een stuk beter dan toen ik en mijn man dit alle vorige zomers zelf uitvoerde.

Ik zou zeker aanraden om een tuinman in te huren als u een redelijk grote tuin hebt. Dit is omdat het erg lastig is om veel verschillende aspecten van het onderhouden van een tuin. Vaak laat u dan ook verschillende taken schieten omdat u er dan geen tijd voor heeft of natuurlijk gewoon vrij weinig zin in hebt. Als u geïnteresseerd in een tuinman bent om u te helpen bij uw tuin? Neem dan gerust even contact op of bekijk de mogelijkheden op het internet.